用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 聖羅撤幼稚園
go

聖羅撤幼稚園

醒目開學勳章

小女,將明年入讀聖羅撇幼稚園

但網上留傳,一年內經常轉換老師,此事卻令本人十分擔心。怕影響小朋友學習及上學的興趣。

本人家住大角咀,煩請問此車的家長,校車服務好麻?及上車落車時間....(不過本人仍未知返AM or PM)只想作參考。因之前見大家對校車的服務十分激烈,謝謝!

醒目開學勳章

今日去了交書簿費..知道收了下午班,有點唔開心..
另原來校車轉了公司.........

醒目開學勳章 貢獻勳章

返上下都無所謂啦, 去到k3都係全部返下午的. 只是時間無咁好用...., 你可以嘗試寫信(理由充分)要求返上午, 如有位的話, 學校會幫你囡囡轉的

康和校車有一段時間做得唔係咁好, 而家是有所改善的, 可能轉左會好d呢, 唔使咁擔心的

回覆 2# 金仔 的文章

我就喜歡返pm,因精神好d身體又好D,冬天又唔洗太早起身,下午我又可以行下街先接放學,課外活動就六.日先報

醒目開學勳章

因我是在職媽媽,如返上午班我可負責陪上校車,婆婆就接放學

現在下午班,真的唔知點安排.......

咁妳就不如同校方解釋上述既接送問題,試吓學校方面可唔可以遷就一吓,如果有位既話,我諗佢地應該無問題既!試吓啦!

原帖由 金仔 於 10-5-10 09:44 發表

醒目開學勳章

我即日已經寫左..
星期一又再寫多封...
希望佢轉到啦....

醒目開學勳章

好開心..學校已致電轉了上午班..

congrats...

恭喜妳!

醒目開學勳章

THX ALL..

原帖由 金仔 於 10-5-10 09:44 發表

K1時我囡都是PM, 我有時會請半假去學校接放學, 反而今年讀K2要返AM, 我一次都未接過佢, 其實小朋友好喜歡媽咪可以到學校接佢放學!
對小朋友黎講, 返學有離別的感覺, 接放學就有著期待的心情, 開心好多

醒目開學勳章

回覆 1# heungwah 的文章

囡囡一直有返n1 上午班,有時唔知醒搭校車,我會陪佢返學之後先返工...
個衰妹妹,次次都無拜拜就標入學校...激屎!hahah
放學就真係未試過接佢(除岩岩開學)