用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 救恩 vs 德望
樓主: dvb
go

救恩 vs 德望 [複製鏈接]

醒目開學勳章

算啦,唔好講,再講就同個8婆冇分別,大家講個主題都唔係講小學,冇啦啦講頭象,要講頭象應該去自由廣場個邊.我唔想同人一般見識變8婆,好無聊,佢係要講米由佢,佢次次講唔過人就講頭象架啦,唔係第一次,我都冇佢咁好氣 好彩我老公冇佢咁長氣,米我死比佢睇 男人要似返個男人至得加 ma,同班C9仔講數咁,笑死人.而且佢講個D野我讀得書小一D都唔明,睇完只覺得好好笑,眼淚水都標埋出黎.
到此為止,佢要繼續頭象事件就佢o既事,我只係想將自己個女考小學的經驗同其他媽咪分享.
原帖由 goodmama2003 於 10-4-29 17:21 發表

唉~~~, 實不相瞞, 他開口又也, 埋口又也, 有時我都不明佢說緊什麼 ? 我又不明白, 人地幅圖,無血腥,無暴力, 點解又無端端是攻擊緊他呢, 真是 R爆頭.

正題:
一定是有中學好啦, 因為如果無中學, 如果小朋友 ...

我都認同兩間都是好學校,如果唔係唔會兩間都O禁多人想讀,不過就真係教學理念唔同,我都好有興趣大家討論吓究竟傳統教學好還是活動教學好?其實我自己是傳統名校讀書的,當年我讀得開心O家,我鐘意測驗考試,因為有成功感。不過唔知點解我而家又想個女讀活動教學,唔想谷佢,想下想下,可能係自己想懶,因為我是在職媽媽,讀傳統學校我要好辛苦同佢跟功課默書測驗考試。傳統學校的家長個個都好勤力,好似我O禁懶O既個囡實讀書包尾。

我都好想找間有中學的,但仲未找到一間基督教又是活動教學的。

原帖由 preciousstone 於 10-4-27 14:04 發表
救恩是主張開心愉快地學習,不催谷小朋友,學習的課程比較淺,活動輕鬆教學。老師好有愛心,基督教觀念好重。我個囡讀緊幼稚園,其實好想佢讀小學,不過學費都幾貴,連雜費要 over $30,000,所以考慮緊。不過仲未可以找到一間比救恩 ...

我個女都系救恩幼稚園讀緊K2的,我很同意你的講法,所以我都會讓她升救恩的小學部。
‹ 上一主題|下一主題