用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 2010年已獲取錄的IK1入黎交流下 !!
go

2010年已獲取錄的IK1入黎交流下 !! [複製鏈接]

如果已經收到取錄信,而又決定讓小朋友今年入讀IK1的話請入黎交流下啦,因為我地D小朋友好可能分埋同一班,亦希望可以一齊自組校車

性別.........住係邊
女............馬灣
   0    0    0    0

hi, my daughter is hiu tung, we live in Lai Chi Kok.

你好,我今年都會同仔仔報祟真,如有幸被取錄,我下年都可以一齊夾校車,我都好擔心成日要出去撘校車,可否做個朋友 ~

HI,

想知道學校大約幾時會派K1入學APPLICATION FORM? 幾時INTERVIEW? IN 時是DADDY, MUMMY一同IN / 小朋友自己IN? 原來有INTERNATIONAL CLASS...點入O家? 好似是不容易咁wow!

謝謝!

原帖由 Pertra 於 10-6-29 19:29 發表
好羨慕....IN時怎樣?你小朋友好叻入Internatinoal class....共多少人爭?

上佢地嘅website有講幾時報名。我地上年好早寄form(好似係8月中),可以安排喺第一輪interview,十月頭IN,十月底之前已經收到取錄信。今年唔知係咪差唔多時間 ?
IN 時係一個家長同小朋友入去課室group interview,大約6個小朋友排排坐,家長坐後面。外籍老師翻看故事書問問題,其他老師看小朋友反應及問家長問題。
我個仔係9月b,佢嗰時講嘢都未係好叻,之前都只係返咗幾堂playgroup,就要去in。我地平時同佢講廣東話,只係教佢d英文單字例如顏色,形狀等等。

原帖由 vic6 於 10-7-3 23:12 發表
HI,

想知道學校大約幾時會派K1入學APPLICATION FORM? 幾時INTERVIEW? IN 時是DADDY, MUMMY一同IN / 小朋友自己IN? 原來有INTERNATIONAL CLASS...點入O家? 好似是不容易咁wow!

謝謝!

...

原帖由 beegoo 於 10-7-4 13:11 發表
上佢地嘅website有講幾時報名。我地上年好早寄form(好似係8月中),可以安排喺第一輪interview,十月頭IN,十月底之前已經收到取錄信。今年唔知係咪差唔多時間 ?
IN 時係一個家長同小朋友入去課室group interview,大約6個小 ...

請問國際部一共有幾多班?面試問家長時是否用英文?? thank you.
‹ 上一主題|下一主題