用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 後補高主教機會率
go

後補高主教機會率 [複製鏈接]

請問後補高主教機會率有幾高呢?往年的機會大不大?
以我在此處看到的,有offer的都讀。請問有冇人得左但放棄?
因我仍是候補。我手中有一間直資。原先一心一意直資,但各方家長好友的意見,令我對所選的直資有點動搖。
後補是否真的有機會?
   0    0    0    0

我是有正選OFFER不讀的. 因為小女當年告訴我很怕在男校唸書(因當年面試時, 全場只得2個女孩子).

但我有的朋友有OFFER的都讀.

直至9月中前都有機會,9月頭一個星期係轉校高峰期,好多位會係呢個時間走出來,千其唔好唔聽冇來電顯示的電話.

原帖由 BeeBee11 於 10-4-18 01:22 發表
以我在此處看到的,有offer的都讀。請問有冇人得左但放棄?
因我仍是候補。我手中有一間直資。原先一心一意直資,但各方家長好友的意見,令我對所選的直資有點動搖。
後補是否 ...
無知是福

原帖由 BeeBee11 於 10-4-18 01:22 發表
後補是否 ...

應該有機會的, 因為我自己也是有offer而沒有去register.
請問你手上的直資是什麼學校 ?

I know 2 friends whose kids are not going.  One girl and one boy.  There's always hope if you really wish to get in.

知道有人放棄都安心D(sorry, 好似好自私咁),不過總算有個機會。
我之前係另一個Topic都提過,係沙田培僑。我一直好好好鐘意呢間學校(阿仔都好鐘意)。
但而家我要做D嘢,留意多D,再平衡吓自己的想法。其實我仲有九龍塘學校後補,不過兩間後補學校,我比較喜歡高主教。
多謝教主提醒,我打過電話到高主教,佢地話要到七月頭才知。
多謝大家嘅資料及提點!

Shatin Pui Kiu is such a good school, why give up?
Ask the current parents opinion, dont ask those without kids studying inside.

Where do you live? Shatin Vs Wanchai are 2 very different and far apart places! Moreover, one is traditional school, one is activity approach school. One may get higher academic results, while the other may have better billingual environments.

My kid's classmate got the P.1 seat this year and his mother is so happy. She said her elder daughter is studying inside. Very happy. academic medium lah. Not too much and not too little homework everyday. Chinese results a bit higher and better than the English.

原帖由 BeeBee11 於 10-4-18 23:34 發表
知道有人放棄都安心D(sorry, 好似好自私咁),不過總算有個機會。
我之前係另一個Topic都提過,係沙田培僑。我一直好好好鐘意呢間學校(阿仔都好鐘意)。
但而家我要做D嘢,留意多D,再平衡吓自己的想法。其實我仲有九龍塘學校 ...
littlemak小麥 天行健,君子以自強不息!

Thanks Littlemak, 我都知好多人想入沙田培僑。其實讀緊的,有百分之九十八話好。聽過兩個想轉校case, 原因係媽咪适應唔谷。有聽過話小朋友比較頑皮,但我又接受到喎,因我認為小朋友是潑活的,總不能要佢地好以一塊木頭咁。但亦聽到兩個負面故事,說小朋友在校外不禮貌,但老師不理。我又不敢太相信,因我不是親眼看見的。
另外,中文好是被認定的,但好像很多人comment佢地D英文不及同類型的學校。你們的睇法如何?

我住九龍城,去邊都一樣,可以搬屋,正考慮麗港城。地點唔係問題。
另外,我已放棄41網。

原帖由 littlemak 於 10-4-19 14:15 發表
Shatin Pui Kiu is such a good school, why give up?
Ask the current parents opinion, dont ask those without kids studying inside.

Where do you live? Shatin Vs Wanchai are 2 very different and far apa ...

醒目開學勳章

Hi BeeBee11

I gave up Raimondi and accepted another offer because my son like the other one rather than Raimondi.  So don't worry and you still have chance.

Good luck.

原帖由 BeeBee11 於 10-4-18 23:34 發表
但而家我要做D嘢,留意多D,再平衡吓自己的想法。其實我仲有九龍塘學校 ...

Dear Yeesumyin,

Thanks for giving me the information.  It seems more and more chance now.  At least i have second choice if i give up PK. Thank a lot.

原帖由 yeesumyin 於 10-4-20 13:52 發表
Hi BeeBee11

I gave up Raimondi and accepted another offer because my son like the other one rather than Raimondi.  So don't worry and you still have chance.

Good luck.

醒目開學勳章

原帖由 BeeBee11 於 10-4-19 20:16 發表
Thanks Littlemak, 我都知好多人想入沙田培僑。其實讀緊的,有百分之九十八話好。聽過兩個想轉校case, 原因係媽咪适應唔谷。有聽過話小朋友比較頑皮,但我又接受到喎,因我認為小朋友是潑活的,總不能要佢地好以一塊木頭咁。 ...

我聽番來的唔只是頑皮咁簡單, 朋友的女兒在培僑讀緊, 女兒告訴媽媽, 朋輩中經常說粗俗說話, e.g. "死 x 婆....之類, 也不太聽老師的說話, 也有些同學很物質主意, 學校英文水準平平, 朋友也後悔比女兒讀了培僑, 但好在, 她快將移民, 所以, 才不現在轉校.   她同我講其實培僑沒有方間講的那麼好.

多謝您,monkey05。今天剛與一位PK G4的媽媽傾計,她也給了我很有用的意見及對PK的評價。多謝您寶貴的意見!
‹ 上一主題|下一主題