用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 收到KV 後補信, 但係.....
go

收到KV 後補信, 但係..... [複製鏈接]

今日收到KV 收阿女PM, 但係我女已經有HY PM OFFER, 依家好頭痛點選, 請問大家有無意見俾我??
   0    0    0    0

你就好啦, 我想問你有無寫過求位信呀?

原帖由 CCW 於 10-4-17 13:40 發表
今日收到KV 收阿女PM, 但係我女已經有HY PM OFFER, 依家好頭痛點選, 請問大家有無意見俾我??

我同你一樣有KV和HY offer, 不過我哋已經揀左KV lu. Good Lucks!

請問KV 後補幾時要去註冊? HY小學係唔係可以直上? 如果係都可以考慮,一條龍唔駛煩嗎..

原帖由 CCW 於 10-4-17 13:40 發表
開開心心過每一天 :-P

我都收到呀!好開心終於Wait到了!

HY幼稚園唔係直升HY小學,HY小學係津校,要經第一輪自行分配計分或第二輪中央派位大抽獎入。絕唔係一條龍,只係第三輪叩門唔知有冇優先權。

原帖由 YukoGlico 於 10-4-17 16:38 發表
請問KV 後補幾時要去註冊? HY小學係唔係可以直上? 如果係都可以考慮,一條龍唔駛煩嗎..

rubyrubylau : 收到waiting list letter後有寫過兩次求位信, 之後考到HY就無再寫~~

請問...係咪如果今次我收唔到信(後補),即是無機會呢?好等我死心嘛!!

醒目開學勳章

請問收到後補位的小朋友是幾多月出世呀?
會不會都係大仔呢?

醒目開學勳章

咁又唔駛咁快死心.....
我聽往年有人6,7,8月都有收到後補的通知呀 ~~

原帖由 BrVicky 於 10-4-19 09:27 發表
請問...係咪如果今次我收唔到信(後補),即是無機會呢?好等我死心嘛!!

是嗎? 要再等下啦!!!

醒目開學勳章

我大仔上年都係咁呀 .......
希望在人間........

當然你手上的offer都要交錢先啦.........
再一邊等其他waiting
原帖由 BrVicky 於 10-4-19 10:56 發表
是嗎? 要再等下啦!!!

我今日都收到信呀!好開心,終於等到喇!阿囡係8月出世,唔算大仔!

原帖由 qoo_pooh 於 10-4-19 10:42 發表
請問收到後補位的小朋友是幾多月出世呀?
會不會都係大仔呢?

Just received the confirmation letter.
It is really a good news for me.
But my favourite one is SC. But no update from now.
Now I need to pay the registration fee, miscelleneous fee and school bus fee.
Do you all pay for full in miscellenous fee and reserve the school bus now?
If finally, no feedback from SC, can I pay the miscelleneous fee (for uniform and school bag) later. Also not sure the school bus still have vacant ?
Any experienced mum who pay all in July or Aug in the past ?

想問一問你係咪今日至收到信呀? 你有無寫求位信架?

原帖由 cy664 於 10-4-20 12:46 發表
Just received the confirmation letter.
It is really a good news for me.
But my favourite one is SC. But no update from now.
Now I need to pay the registration fee, miscelleneous fee and school bus fee ...

我都有寫求位信的,我小朋友係5月B的。 真係好感恩
未收到信的媽媽要勤力D呀希望在明天。 回想起前幾年大女搵Kg都無咁難,出生率真係一年比一年高

Hi rubyrubylau,
Can u send the letter sample to me? my e-mail is [email protected]      Many Many Thx!    

原帖由 CCW 於 10-4-17 20:28 發表
rubyrubylau : 收到waiting list letter後有寫過兩次求位信, 之後考到HY就無再寫~~

醒目開學勳章

可否好心share the letter sample with me?
Thanks a lot, and please pm me if ok.

當然HY, 個名都響D
‹ 上一主題|下一主題