用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 甲子A kids playgroup
go

甲子A kids playgroup [複製鏈接]

有無小朋友係返甲子PLAYGROUP?
好唔好呀?
我囡囡JOIN就黎返第一堂..
   0    0    0    0

你問我, 我就話好啦!
我鍾意佢地份心.  楊老師幫我"度"send去某幼稚園的求位信, 恆心地寄出, 上星期accepted!!!
太感謝佢既幫忙, 雖然未必係封信幫忙到, 只不過係喜歡佢肯不額外收蚊幫我諗這諗那.

MGfan
Congratulation!
囡囡返左兩堂仲未好适應..上堂時常走來走去...無時停....
可能真係要上一段時間才會好轉...
係呢, 你有無上佢地既幼稚園堷訓班, OK?
原帖由 MGfan 於 10-4-26 22:02 發表
你問我, 我就話好啦!
我鍾意佢地份心.  楊老師幫我"度"send去某幼稚園的求位信, 恆心地寄出, 上星期accepted!!!
太感謝佢既幫忙, 雖然未必係封信幫忙到, 只不過係喜歡佢肯不額外收蚊幫我諗這諗那. ...

我個仔就係返幼稚園培訓班.初初喊到拆樓,仲嘔到楊老師一身都係 不過三兩堂就自己排隊入課室la.
peacekamen, 你囡囡返緊咩班呀?
之前我個仔岩返幼稚園同籃球時, 老師反而話我知,一叫佢轉活動or坐另外既位置,佢就狂cry...
你唔需要太擔心la, 返幼稚園培訓班都train到佢的.俾d時la.

醒目開學勳章

請問你地有無上過佢地嘅籃球班? 我對依個班好有興趣, 亦有問過甲子, 但覺得小朋友現只有2歲3個月會比較細, 不過我都好想聽下其他有份join籃球班家長嘅意見!  先講句多謝!

Mgfan
你好
我地返週日下午點幾 既親子班
我囡囡返左幾堂見佢有明顯改善我都幾放心 佢次次都唔捨得走 好攪笑

幼稚園培訓班我諗我既小朋友暫時未返到 因為她還少呢!

好耐冇來BK添~
hi peacekamen,
咁咪好囉!!有進步就好,恭喜你XDD
講起唔捨得走,我個仔都會,仲要次次走時都扭計,我每次都仲佢講"個鐘指住"8"就要走啦(佢放下午3點半),到指住8字叫佢走佢又大喊...氣憤~
次次都同楊老師講一大輪野拖延時間
原來你個b咁細咩??我記得次前阿仔返幼稚園是20個月大的.
hi lyhv,
2歲幾ok啦! 我個仔都係咁上下大,已經join左大半年了!
唔會成個鐘頭射籃的,會guide佢地玩下其他器材.
不過我個仔已經識少少步法了,成日在家扮蟹行,還跟我說那是"橫移步"(佢說成"橫移波")
笑到我~~~

Just want to ask, the first course to join is "學前親子班", right ?

When have your bb started the course? If start at 12 months, will it be too young?

Need to queue for week-end course ?

So many questions, excuse me !

Mgfan
我想問你小朋友係咪有返緊佢地既班
我囡今年考幼稚園都想佢考之前上幼稚園培訓班 不過唔知幾時先可轉讀
將會每星期返兩個pg希望應付到

Myqbaby
我囡十八個月先開始返
因為太細去的會易病

hi peacekamen,
我個仔冇返過甲子的親子班,一返就返幼稚園面試and籃球班.
佢今年9月都返k1 la,不過我仲keep住俾佢返幼稚園面試培訓. 因為學既野深過N班,我最後都冇俾佢返N,一個星期返2日幼稚園培訓+1日籃球班.
聽老師講我個仔同你囡囡應該不會安排同一班(我個仔係07年既,同佢一齊返緊既小朋友都係07年,都係今年讀k1)

我估應該是2歲吧? 唔肯定,你不如問一問老師吧!

‹ 上一主題|下一主題