用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇家長會比小朋友同時讀2間唔同幼稚園 ...
樓主: LHLMother
go

有冇家長會比小朋友同時讀2間唔同幼稚園 [複製鏈接]

原帖由 wootaitai 於 10-4-24 23:10 發表
what do you think about my case:

個女乃0801B, 已經插班讀緊PN, 因表現不錯而 學校又有位, 學校比9月越齡升K1, 是街坊幼稚園但口裨好自己亦很滿意

另外維記已收PN班 (5日但可試改二, 四)

打算同時返K1 + PN (2days), 因可 ...

wootaitai

我諗你可以考慮一下 Tue Thur 時K1早半個鐘放學,返屋企食飯梳洗 hea 下先返下午 Victoria。咁就舒服D。其實都可行的。

醒目開學勳章

我識有個同事個女就係日日都咁做! 我同事話佢個女都無用, 佢個女中午接完放學, 駕車到第二間返, 午餐在車上食, 我覺得個小朋友好慘! 咁趕法, 遲到皮黃骨瘦! 有時小朋友食飯, 唔係話快就快, 有時都會慢嫁, 萬一食得慢果日點算呢? 咁早起身, 上完堂, 正常都累啦!仲要再返學~?!
我個仔上午放學返黎食完飯我要瞓完覺先帶佢去興趣班嫁, 如果D班上堂兩點開始我都唔會比佢去, 等佢瞓完再去好過! 瞓個半鐘都好! 不過你做媽媽你自己決定囉! 你可以試吓, 頂唔順咪QUIT一間囉!
‹ 上一主題|下一主題