用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 deleted
go

deleted [複製鏈接]

deletedxxxxxxx

0    0    0    0

都收咗我囡囡,已交留位費喇 :D

您們好呀,我阿囝都係呀,
之前好心急等信等到放假前都冇,以為唔得啦,點知2號都有派信,安心晒.

應該於5月8日(等學校通知信)回校登記&做校服,到時見啦 :D

係未即係要交學費啦?  到時見啦, 你地係上午定下午呀?

原帖由 AhBoMama 於 10-4-15 10:52 發表
應該於5月8日(等學校通知信)回校登記&做校服,到時見啦 :D

回覆 1# tcbobo 的文章

我交留位費當天問了學校職員,佢話4月尾前會寄信通知,於5月8日要回校註冊交第一期學費及做校服。
如果4月30日都未收到信,記住要打電查詢,因為註冊日只有一天,錯過了就當放棄學位。

我囡囡讀下午班。2010/2011 pn上下午班只各收24個學生,所以收了囡囡,我真的很開心:D ...

原來今年開2班咁少... 往年好似有3至5班... 一班好似收30人, 今年得24人咁少?

唔知同tko今年開學之園boxhill有冇關係呢?

嘩!原來今年收噤少學生,我剛收到信5月8日去INTERVIEW, 想問下應該點安排先好呢?我見封信有幾個時間,阿囡係最後一個時間12:30,但信入面又話有個家長會面係要去到報名,係咪同由老師帶領BB活動的一PART同一時間進行,如果係應該媽咪去同囡囡玩定去家長會面好呢???請指教!!!! 謝謝!!!

原帖由 raychan0202 於 10-4-26 01:11 發表
嘩!原來今年收噤少學生,我剛收到信5月8日去INTERVIEW, 想問下應該點安排先好呢?我見封信有幾個時間,阿囡係最後一個時間12:30,但信入面又話有個家長會面係要去到報名,係咪同由老師帶領BB活動的一PART同一時間進行,如 ...

上下午班各收24人,只是下康維記(職員告知)。
5月8日interview的是細b,收生人數就不太清楚了。

3月13日當天的interview,由一位家長帶小朋友入班房做group interview (一group6個小朋友)。當天我就負責帶囡囡入去見。同時間有家長會,可選擇中文或英文,爸爸就負責出席此家長會(optional,可以不參加)。但本人認為出席比較好,此家長會讓家長發問問題,可了解學校多點。

你們好

維記收了我個仔讀下午班, 請問你們的書會不會請學校訂呢?好貴啊

Thanks a lot! 你上次interview 順利嗎? pn係咪只有下康? 希望我阿囡今以可以過關啦! anyway, thanks for sharing!!!

原帖由 AhBoMama 於 10-4-26 12:25 發表

上下午班各收24人,只是下康維記(職員告知)。
5月8日interview的是細b,收生人數就不太清楚了。

3月13日當天的interview,由一位家長帶小朋友入班房做group interview (一group6個小朋友)。當天我就負責帶囡囡入去見。 ...

原帖由 raychan0202 於 10-4-26 15:20 發表
Thanks a lot! 你上次interview 順利嗎? pn係咪只有下康? 希望我阿囡今以可以過關啦! anyway, thanks for sharing!!!

According to the website information of Victoria :

1歲8個月至2歲
(8月入學時未足2歲之小組只設於海峰園、中康、何文田及君匯港校舍)

跟據website資料,應該只有海峰園、中康、何文田及君匯港校舍收細B。

raychan0202, 你是否報了中康啊 ? 你是否都需要填問卷?

我囡囡in下康當天狀態一般,但尚算聽話。英文老師講故事時,都會望住老師。中文老師叫一齊跳舞時,反應則一般。另外顏色波波配對環節都ok(其實個個小朋友都做到)。

所以維記收我囡囡都感到好意外。

唔知會唔會因為問卷填得好(?),再加老公於家長會問了三條問題而得分呢 ?! Anyway, Good Luck to you la.

‹ 上一主題|下一主題