用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城迦南VS天主教聖安德肋
go

麗港城迦南VS天主教聖安德肋 [複製鏈接]

想請教下大家意見,本人住Tko,兩間都收了am class,除左地區問題外,麗港城迦南同天主聖安德肋,您地會點選揀呢?

請指教,thank you ~~

0    0    0    0

朋友的兒子在天主教聖安德肋讀K1. 他讀了以後乖了很多,
講話能力也有很大的進步. 我的朋友講學校老師很有耐心和愛心.

原帖由 chris41383 於 10-4-9 17:57 發表
想請教下大家意見,本人住Tko,兩間都收了am class,除左地區問題外,麗港城迦南同天主聖安德肋,您地會點選揀呢?

請指教,thank you ~~

我囡囡以前是在麗港城迦南讀的, 後來因搬屋原因轉了到KLN TONG迦南., 但KLN TONG的老師 & 行政都很差, 在麗港城的老師和行政都做得好好..

我都是住將軍澳囡囡現讀緊麗港城迦南K2, 佢讀得好開心, 老師好有愛心及耐性~

芷欣mama,

請問迦南可以銜接小學嗎?迦南程度深定淺?

謝謝你回覆

Agree ! 聽講 麗港城迦南 係全個迦南集團最好的一間, 我仔仔現讀緊 N1 (AM), 老師有愛心, 事事關心, 都幾 OK 架 !

原帖由 celinapang 於 10-4-10 00:39 發表
我囡囡以前是在麗港城迦南讀的, 後來因搬屋原因轉了到KLN TONG迦南., 但KLN TONG的老師 & 行政都很差, 在麗港城的老師和行政都做得好好..

I also heard from one of the cannan teacher too.

原帖由 路人甲2012 於 10-4-19 01:52 發表
Agree ! 聽講 麗港城迦南 係全個迦南集團最好的一間, 我仔仔現讀緊 N1 (AM), 老師有愛心, 事事關心, 都幾 OK 架 !

原帖由 chris41383 於 10-4-18 01:01 發表
芷欣mama,

請問迦南可以銜接小學嗎?迦南程度深定淺?

謝謝你回覆

不好意思, 依家先睇到~
我想銜接小學應該冇問題的(以我所知St andrew's程度較淺), 迦南的程度算是中間, 我覺我不是太深又不是太淺~ 因囡囡依家K2下學期已經寫緊'律師, 老虎, 房屋....'那些中文字了~

另, 大家如有問題想知, 可pm我, 因我少睇這邊, 依家睇小學那邊多 ~

‹ 上一主題|下一主題