用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 家住调景岭,请问附近有什么较好的幼稚园or幼儿园? ...
go

家住调景岭,请问附近有什么较好的幼稚园or幼儿园? [複製鏈接]

我的女儿16个月,我在考虑让她明年9月入幼稚园/幼儿园。我倾向于气氛比较宽松、尊重孩子天性的幼稚园/幼儿园,international、local、或者bilingual(English & Manderin / Cantonese) 的都可以。请问调景岭附近有什么比较好的幼稚园?或者稍远一些(如北角、蓝田等)的也行。谢谢!
   0    0    0    0

我都係住調景嶺,我個女而家15個月大.我報咗寶盈德寶, 寶琳綠茵, 都會駅boxhill同日出康城學之園. 大家多d交流下.

綠茵開始報名勒?

我今日先同阿仔的外籍playgroup老師問那一間ok,佢講o左好幾間,但就叫我唔好choose 綠yan,因為唔好ga~

原帖由 mini_cc 於 10-4-7 22:59 發表
我今日先同阿仔的外籍playgroup老師問那一間ok,佢講o左好幾間,但就叫我唔好choose 綠yan,因為唔好ga~

請問那外籍老師講咗邊幾間ok呢? 同埋有冇講點解綠茵唔好? 我個女今個禮拜in綠茵喇.

佢覺得最好係一間叫Garden house的在清水灣那一邊,這間學校用德國式教學,有大草地比學生活動又係英文加國語囉,其次德寶,boxhill,係有間話o係觀塘好似係嶺南,都唔錯
佢無講點解綠yan唔好,只係我一講佢就話no...no good,我見佢o係hk教左13年應該都好熟下

請你幫我問下學之園好唔好吖. 我個女都報咗呢間. 佢地今年pn有成8班咁多, 可能有d機會.

I tried both Deborah (Beverly) and Greenville's (Metro City) playgroup.

Both playgroups have their own advantages, but finally, I put my son to Deborah nursery. It's because the campus in Deborah is bigger and its location is more convenient for me.

Teachers in Deborah are nice & kind..

SORRY~~唔係嶺南呀,觀塘係靈糧堂呀!!

原帖由 tantanmama 於 10-4-9 14:20 發表
請你幫我問下學之園好唔好吖. 我個女都報咗呢間. 佢地今年pn有成8班咁多, 可能有d機會.

嘩, pn 開8班咁多, 學校驚你唔讀多D, 放心吧.

Hello, can you tell me which playgroup you go??
my daughter is 16 mths, i want to look for playgroup for her, many thanks.

原帖由 mini_cc 於 10-4-7 22:59 發表
‹ 上一主題|下一主題