用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 冇去2nd-in,都被取錄!
go

冇去2nd-in,都被取錄!

我個女只去咗1st-in但冇去到2nd in,但培僑就打電話說巳取錄她。另一間學校仲打嚟話幫我安排了就晒我的時間作2nd-in。個女突然間变得咁搶手,真係有d驚tim。我個女其实巳一次過就考到第一志願,仲已經註咗冊;應該唔會去培僑,但就會去另一間做埋個2nd-in,當攞一次經驗。
回想當日我真係好緊張,又試過失眠,成日担心佢考唔間好學校。原來我個女都ok,都叫做有d安慰。

恭喜晒! 請問你囡囡是否考得級名次好好?

原帖由 wan2010 於 10-4-3 18:31 發表
我個女只去咗1st-in但冇去到2nd in,但培僑就打電話說巳取錄她。另一間學校仲打嚟話幫我安排了就晒我的時間作2nd-in。個女突然間变得咁搶手,真係有d驚tim。我個女其实巳一次過就考到第一志願,仲已經註咗冊;應該唔會去培僑 ...

恭喜晒...

Congratulations!

Actually it's a piece of good experience for your daughter - "no pain, no gain!".

我個女只去咗1st-in但冇去到2nd in,但培僑就打電話說巳取錄她。另一間學校仲打嚟話幫我安排了就晒我的時間作2nd-in。個女突然間变得咁搶手,真係有d驚tim。我個女其实巳一次過就考到第一志願,仲已經註咗冊;應該唔會去培僑 ...

我個女其实已一次過就考到第一志願

嘩!你個真叻!咁,你個女嘅第一志願係邊間中學呀?

Congratulations!

那以後對你個女有信心, 還有不要想得太負面及對自己+女兒太大壓力.  恭喜晒!