用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 又煩惱了...summer courses!!
樓主: creamlacing
go

又煩惱了...summer courses!! [複製鏈接]

happyfamilybaba

pls send below information to me. thx

原帖由 happyfamilybaba 於 10-4-12 08:47 發表
如果學術方面一直都有參加的summer course是可以有三日/五日每次3小時的選擇,內容分別有中文/英文/數/藝術,由學校老師負責1:10人,平均每節$67一小時,喜歡的原因是學生人數較少,避免太多小朋友一起而學多額外頑皮行為 ...

Hi,

Would you please send me some information?

My email is : Queenie<[email protected]>

Thanks a lot.

quote]原帖由 puika_shop 於 10-4-21 00:34 發表
個 course 咁抵既~ 想請問你上年報邊間架 ? 可否提供資料?
因為我個小朋友4 歲多 都想幫佢搵啲 summer fun programme , 唔該晒你呀~

[/quote]

我都是住香港島, 所以我都plan於香港島上堂, 我打算幫我兩個囡囡報現在上緊堂的clever edu學, 因為我細囡現在於那裏讀珠心算和黏土都玩得好開心, 老師還會經常跟我們家長傾談如何幫助小朋友更發揮所長。
打算上午報小一面試班, 中午有健康午膳, 下午學珠心算、黏土、普通話、小廚師 (細囡)
大囡則就算於這中心上午報溫故知新功課輔導(除了做暑期功課外, 還包埋中英數專科補習), 下午學普通話、麵粉花、奧數。

原帖由 wootaitai 於 10-4-20 11:05 發表
any good recommendations for HK island?

Is Clever edu的溫故知新 good, have you tried it last year? I am choosing between Clever edu and 陸X, but 陸X is much more expensive, almost double the cost.
原帖由 hellosunb 於 10-4-26 09:46 發表
我都是住香港島, 所以我都plan於香港島上堂, 我打算幫我兩個囡囡報現在上緊堂的clever edu學, 因為我細囡現在於那裏讀珠心算和黏土都玩得好開心, 老師還會經常跟我們家長傾談如何幫助小朋友更發揮所長。
打算上午報 ...

最近見到有bb kingdom出左暑期班廣告,我好快睇過晒d內容,見到有間叫spanishworld hk, 因為我有個朋友geh仔仔之前都join過果間野學,佢好似學左唔知一年定兩年,就已經講到lak lak聲,上年暑假仲帶埋我個朋友去西班牙,佢而家先至上初中,人仔細細就湊住阿媽去旅行,真係覺得好羨慕~所以見個暑期班精選有講呢間野,就望多兩眼,先知原來學spanish會有助將來升學,因為完來好多英國學校d 小朋友好早就學spanish, 上到中學同大學又會係好key的外語,我諗就係好像香港的普通話咁咁common,同埋新geh中學公開試都會有呢科報,所以一早學定唔會"side",個course唔止暑假先有,之後完左個summer應該都可以繼續讀落去,佢有晒d learning plan, 幾歲學咩學咩, 讀夠幾多個鐘就可以考試,學得叻又可以教快d早d考都得wor...如果第時仔仔鐘意又學得好可以繼續學~

我覺得小朋友細細個學語言真係好快,如果miss左個right timing,之後要學就會花好多時間~我就學左好耐都學唔識, 而家份工又纏身,想學都無時間學.....

你地又無咩心水交流下?

回覆 1# carmenholm 的文章

個暑期精選課程廣告唔係成日見到, 剛剛我見到有即刻click左來看,上星期我見個list好像得果5,6間中心,今日看好像多左dd,下面係條link, 各位媽咪check下啦~

http://www.baby-kingdom.com/iframe/summercourse_10_main.php

‹ 上一主題|下一主題