用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K3 默生字
go

K3 默生字 [複製鏈接]

K3 默生字

囡囡今年開始要默生字, 一星期一次. 但我覺很深 例如 農場; 圖書; 家庭.
你們的小朋友默什麼生字?

Re: K3 默生字

默平日做的工課的生字,我覺ok架!

其實佢地係可以handle得到, 學校都係默平時做功課寫開ge字, 我囡囡學校就會係默書前一日會有一頁功課係第二日要默ge字, 我囡囡由9月開始已經每星期二就中文, 星期四英文, so far 佢都ok, 曾經默過"我去圖書館看書", "中秋節, 吃月餅, 玩花燈", "重陽節, 我們一起去登高"等, 噚日默完"馬拉車, 牛耕田, 狗看門"........所以你唔駛太擔心.....

JJHK 寫道:
囡囡今年開始要默生字, 一星期一次. 但我覺很深 例如 農場; 圖書; 家庭.
你們的小朋友默什麼生字?

Hi all mother,

你們的兒女讀那間k3,好快就已經要默生字,我個女還未。是否需要家長有家中幫佢溫習?我女班主任無話要做。
C.C.Lam mame

Would you tell me what is your school name studying now?

My daughter study at Po Leung Kuk(Causeway Bay)

我囡囡都係一星期一次, 默生字. sofar ok!.. don't worry about this.
‹ 上一主題|下一主題