用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇Zeven書包的網址?
樓主: 加油
go

有冇Zeven書包的網址? [複製鏈接]

比較好的日本兒童書包
天使翼 (貼背),3D背帶
背部有隔熱功能
潑水能力(如果冇通常都付有一個防水書包膠套)
輕身
最新的是個扣在書包底部(一按自動扣上)-出了一年到,冇此工能,便宜很多
但最高只適合A4size,同3L
至少1仟港元以上,視乎工能
妹妹豬 齊來做個好朋友)

天使翼.....??
係點架.....

原帖由 zitaeric 於 10-4-26 19:56 發表
比較好的日本兒童書包
天使翼 (貼背),3D背帶
背部有隔熱功能
潑水能力(如果冇通常都付有一個防水書包膠套)
輕身
最新的是個扣在書包底部(一按自動扣上)-出了一年到,冇此工能,便宜很多
但最高只適合A4size,同3L
至少1 ...

如果你有揹過背包,兩條背帶是一條普通長條型,去到腰位,條多出或長出來的部份会擦到双手,不是很舒服,背包重量又会座落,令到個人要灣著腰,不能貼背...

天使翼是種背帶設計,膊頭位会入些,整條好似一張幼長"翼"形設計,由闊到窄...背得会很舒服,條腰又直...

我己盡量形容,現在大部份多人買的日本小学書包都有此設計.

how do you feel about SPI school bag?
There is small and big size in which the small is for P1 to P2 student.  Do you think it will be too small?

SPI, no, 超重, 我都有買過比阿女, 嘩... 未放野都好重咁喇

原帖由 mamay 於 10-4-27 13:26 發表
how do you feel about SPI school bag?
There is small and big size in which the small is for P1 to P2 student.  Do you think it will be too small?

hello
想問下你係邊到買架... 介吾介意send張相睇下呀

原帖由 zitaeric 於 10-4-27 11:40 發表
如果你有揹過背包,兩條背帶是一條普通長條型,去到腰位,條多出或長出來的部份会擦到双手,不是很舒服,背包重量又会座落,令到個人要灣著腰,不能貼背...

天使翼是種背帶設計,膊頭位会入些,整條好似一張幼長"翼"形設計, ...

hello
呢度有冇你話個款呀
http://zh-tw.search.borderless.rakuten.com/kids_baby/kids/bags_school_rucksacks/backpacks/

原帖由 zitaeric 於 10-4-27 11:40 發表

天使翼是種背帶設計,膊頭位会入些,整條好似一張幼長"翼"形設計, ...

日本小學書包設計給小朋友都比較細心,當地大都有六年保養期. 佢地小学教課書亦統一A4 size或以下,所以書包不会太大,暫時我亦未揾到一款能放得到F4 size的.  然就香港小一, 實際好似不大適合,有些学校又要帶PE衫,鞋回校換;又有耍帶埋飯...F4 size 的工作紙就最常見...

我自己就会買一個日本小學書包加一個大size,自由度高,放得落F4 size的背囊,交替用...香港暫時都未揾到啱心水,仍然会经日本買.

原帖由 Little_cy 於 10-4-27 13:44 發表
hello
呢度有冇你話個款呀
http://zh-tw.search.borderless.rakuten.com/kids_baby/kids/bags_school_rucksacks/backpacks/

Little_cy,

我個女啱啱開始用zeven, 我個女係瘦而矮, 所以真係大左d.  

不過, 佢自從用左zeven, 佢再冇要我幫佢揹咁d書, 佢覺得自己揹哂d書都ok喎.

註: 我地每日仲要行15x樓梯返學, 佢都handle到
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

yuenwa
我個女都有zeven, 不過真係好長呀...你個隻係大size定細size?
原帖由 yuenwa 於 10-5-19 13:18 發表

Little_cy,

我個女啱啱開始用zeven, 我個女係瘦而矮, 所以真係大左d.  

不過, 佢自從用左zeven, 佢再冇要我幫佢揹咁d書, 佢覺得自己揹哂d書都ok喎.

註: 我地每日仲要行15x樓梯返學, 佢都handle到 ...

[quote]原帖由 yiuyiuhui 於 10-4-16 17:34 發表
size about 30.5 x 24 x 11cm
it is not heavy,my little girl that one 990g only.

請問上網見到超多款,有D$3XXX、有D$1000,但size 一樣,應點choose?

HK 有冇你囡囡用緊e款書包賣?

回覆 1# sunsky 的文章

我先以書包的重量為首要,其次係揀間隔,最後先揀顏色.$方面,中等價錢以ok.不需要太貴!
HK冇我囡囡用緊e款書包賣

你個女用緊咩野書包呀
原帖由 yiuyiuhui 於 10-6-9 12:45 發表
我先以書包的重量為首要,其次係揀間隔,最後先揀顏色.$方面,中等價錢以ok.不需要太貴!
HK冇我囡囡用緊e款書包賣

原帖由 Little_cy 於 10-6-9 01:46 PM 發表
你個女用緊咩野書包呀

[td]
[td]
Japan schoolbag!

你個school bag好好呀, 我都睇左好耐, 不過..怕裝得吾多野... 你個小朋友幾年班呀

原帖由 Little_cy 於 10-5-21 23:16 發表
yuenwa
我個女都有zeven, 不過真係好長呀...你個隻係大size定細size?

Little_cy,

我個女用細SIZE, 不過都幾大個, 我個女用都大, 不過佢話舒服過卡通書包好多.

另多謝你回覆我PM, 我暫時都係唔轉校, 下一年好好部署後先轉.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

F4 size 工作紙可以摺嗎?
原帖由 zitaeric 於 10-4-27 18:51 發表
日本小學書包設計給小朋友都比較細心,當地大都有六年保養期. 佢地小学教課書亦統一A4 size或以下,所以書包不会太大,暫時我亦未揾到一款能放得到F4 size的.  然就香港小一, 實際好似不大適合,有些学校又要帶PE衫,鞋回 ...

我囡二年級,九月升小三,升到小三,她依然會用番呢個書包!

原帖由 Little_cy 於 10-6-10 04:38 PM 發表
你個school bag好好呀, 我都睇左好耐, 不過..怕裝得吾多野... 你個小朋友幾年班呀

yiuyiuhui
我個女同你個女一樣, 不過我女真係好多野... 怕塞吾落
原帖由 yiuyiuhui 於 10-6-19 18:48 發表
我囡二年級,九月升小三,升到小三,她依然會用番呢個書包!
‹ 上一主題|下一主題