用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇Zeven書包的網址?
樓主: 加油
go

有冇Zeven書包的網址? [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 yiuyiuhui 於 10-4-12 22:46 發表
日本小學生書包 ,新款書包全面現貨供應

http://japanbag.shop2000.com.tw

台灣網,送HK?

yes, 送香港,我囡囡的書包都係响呢度訂購的!已經用咗快2年了!

原帖由 SumSumBB 於 10-4-13 10:11 PM 發表

台灣網,送HK?

原帖由 yiuyiuhui 於 10-4-13 22:37 發表
yes, 送香港,我囡囡的書包都係响呢度訂購的!已經用咗快2年了!

我想問問你囡囡的書包是揀那牌子??
是協和、西播、光輝之翼還是天使之翼??
我也考慮當中,你囡囡用得如何,請比意見!

我囡囡是用協和的,她用這款日本書包很好,很貼背,所以個人企得好直,唔會駝背.連醫生都讚佢.
雖然個書包係貴d,但係真係物有所值.個書包好耐用,至少可用三年.平時d書包一年左右便要換個個,三百幾蚊個,其實照咁計口既話,日本書包比普遍囗既書包都唔係話貴好多!其實錢係其次,最緊要係真正有護脊功能嘛!
試問市面上有咩書包可以用度咁耐而又有真正護脊吖!
以上只係我口既個人意見,希望幫到你啦!

原帖由 Loklok2 於 10-4-14 12:13 PM 發表

我想問問你囡囡的書包是揀那牌子??
是協和、西播、光輝之翼還是天使之翼??
我也考慮當中,你囡囡用得如何,請比意見!

醒目開學勳章

暑假會過日本,唔知甚麼地方(例如那間百貨公司)會比較多書包、文具買?

hi
but the size is quite small, is it?  also is it heavy?
原帖由 yiuyiuhui 於 10-4-14 18:05 發表
我囡囡是用協和的,她用這款日本書包很好,很貼背,所以個人企得好直,唔會駝背.連醫生都讚佢.
雖然個書包係貴d,但係真係物有所值.個書包好耐用,至少可用三年.平時d書包一年左右便要換個個,三百幾蚊個,其實照咁計口既話, ...

loklok
想問下個書包係米好細..... 同埋重吾重
你係邊到買架.
原帖由 Loklok2 於 10-4-8 12:36 發表

我知道日本書包比較細,但對於小一或小二學生,又或者身材細、瘦的學生比較適合身形,我考慮之前係問過現任的小一家長,學校書本多少才決定,就算買個大啲書包放多啲東西入呿,小朋友可以揹起嗎?? 我想都係揀一個適合他們的書包 ...

好多款, 咁邊款至輕.

不過我個女下年都3年班, 睇怕吾得
原帖由 Loklok2 於 10-4-8 20:44 發表

日本書包由差不多一千元至好幾千都有,要看看是什麼材料做,我的日本朋友說,如只是給小一、二學生和用一兩年的話,一般千多元已經夠用,貴的係牛革做而且重,唔適合香港用,日本朋友介紹在這裡看看http://zh-tw.search.borderle ...

原帖由 Little_cy 於 10-4-15 00:02 發表
好多款, 咁邊款至輕.

我自己覺得日本書包比較適合小一或小二年級,因為小三開始多書簿,應該唔夠用啦!
而這裡真係有好多款,我日本朋友說輕的款式大約850g-970g都可以,價錢不用揀太貴,日本人買一個書包係用六年,所以日本人會選擇較貴的款式。而貴的書包多的是較重,而且多的是用牛革做,如果只用二三年的話,一般千多元的便可以了。我都係在那網頁訂購的,我揀了一個920g大約千多元的款式,而且幾日便送貨了。

原帖由 Little_cy 於 10-4-15 00:02 發表
好多款, 咁邊款至輕.

pl check pm

原帖由 SumSumBB 於 10-4-14 21:40 發表
暑假會過日本,唔知甚麼地方(例如那間百貨公司)會比較多書包、文具買?

pl check pm

我個女去年9月剛升小一,都係用日本書包,用咗大約兩個月,班主任話書包太細要佢換,學校用d worksheets大多數都係F.4 size,書包裝唔落F.4 file
加上書包放係地下,佢貪方面成日都唔扣埋個前面扣,攪到書包一跌低,就全部書倒晒出黎
最後都係買返普通書包俾佢

size about 30.5 x 24 x 11cm
it is not heavy,my little girl that one 990g only.

原帖由 Little_cy 於 10-4-15 12:00 AM 發表
hi
but the size is quite small, is it?  also is it heavy?

Do you have shop tel no for me ?

原帖由 sachan701 於 10-4-5 00:55 發表
佢地有新貨到左喎,喺尖沙咀海運中心.你買的話要快些吖.

我都想知間shop的地址和電話呀!

原帖由 anna-bell 於 10-4-19 13:55 發表
Do you have shop tel no for me ?

我唔記得店名!!!
在海運地庫《專買童裝這層》,由mothercare行多幾間店舖,即是shoesbox對面店。

Barocco
They have 1 shop in Ocean Terminal and one in Lee Gardens Two.
www.barocco.hk
Tel. 2577-7938 (Lee Gardens)

原帖由 Loklok2 於 10-4-19 15:40 發表

我唔記得店名!!!
在海運地庫《專買童裝這層》,由mothercare行多幾間店舖,即是shoesbox對面店。

醒目開學勳章

海運果間23751137
另外,個名係SEVEN
唔係ZEVEN
點解咁多人串錯既?

原帖由 anna-bell 於 10-4-19 13:55 發表

醒目開學勳章

日本書包我都睇過,的確係靚
但係唔岩香港填鴨式學校用
香港學生D書包個個十幾磅,多書帶返學+
又多worksheet做...點放

原帖由 小木偶媽咪 於 10-4-19 20:47 發表
海運果間23751137
另外,個名係SEVEN
唔係ZEVEN
點解咁多人串錯既?

我仔仔都係用此品牌書包,印在書包上的7SEVEN,霎眼看就似ZEVEN,所以相信好多人都會誤會咗!(包括我在內

‹ 上一主題|下一主題