用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇Zeven書包的網址?
go

有冇Zeven書包的網址? [複製鏈接]

如題!

Thanks,
   2    0    1    0

http://www.seven.eu/en/

佢地有新貨到左喎,喺尖沙咀海運中心.你買的話要快些吖.

我今日係Ocean terminal 仲見到有貨快d去睇啦!

不過佢條帶 (細size)個隻, 吾係咁岩瘦既小朋友揹, 我個女揹吾到, 完全吾貼背既

原帖由 Little_cy 於 10-4-6 15:47 發表
不過佢條帶 (細size)個隻, 吾係咁岩瘦既小朋友揹, 我個女揹吾到, 完全吾貼背既

我都睇過,雖然話分大、細兩款,但細和大係一樣高,只不過係厚度的分別,如果係啲小一、瘦、矮小的學生會比較大,背起好似好巨形,我都覺得書包唔貼背,而我仔仔分別試過(細size)個隻和日本書包,仔仔最後都係話日本書包舒服啲,所以好大機會選日本書包。

原帖由 Loklok2 於 10-4-6 19:54 發表

我都睇過,雖然話分大、細兩款,但細和大係一樣高,只不過係厚度的分別,如果係啲小一、瘦、矮小的學生會比較大,背起好似好巨形,我都覺得書包唔貼背,而我仔仔分別試過(細size)個隻和日本書包,仔仔最後都係話日本書包舒服啲,所以 ...

日本書包可以在哪裡購買和試呢???

請問新款有無側邊個拉鍊袋?個款同上年有無分別? Thanks!

醒目開學勳章

seven的書包好似好大個,請問小一要用幾大的尺寸/可載幾多L.才夠呢?

原帖由 sababy 於 10-4-7 02:11 發表

日本書包可以在哪裡購買和試呢???

我的同事經日本樂天網頁郵購的,所以借來給兒子試試,日本書包比較小,背起來好貼背,我自己覺得適合一二年級學生,而zeven的細碼好長,兩邊冇側袋,最緊要都係要比小朋友試試,因為這樣才知道那款好揹和適合。

日本書包好細架咋...
原帖由 Loklok2 於 10-4-6 19:54 發表

我都睇過,雖然話分大、細兩款,但細和大係一樣高,只不過係厚度的分別,如果係啲小一、瘦、矮小的學生會比較大,背起好似好巨形,我都覺得書包唔貼背,而我仔仔分別試過(細size)個隻和日本書包,仔仔最後都係話日本書包舒服啲,所以 ...

seven書包真係唔合小一生用, 細size都好大, 除非小朋友夠高大.
你最好比小朋友背上身, 你自己睇下貼唔貼背? 小一書包不用太大, 因一般不須放太多書.

原帖由 SumSumBB 於 10-4-7 10:13 發表
seven的書包好似好大個,請問小一要用幾大的尺寸/可載幾多L.才夠呢?

原帖由 Little_cy 於 10-4-8 00:29 發表
日本書包好細架咋...

我知道日本書包比較細,但對於小一或小二學生,又或者身材細、瘦的學生比較適合身形,我考慮之前係問過現任的小一家長,學校書本多少才決定,就算買個大啲書包放多啲東西入呿,小朋友可以揹起嗎?? 我想都係揀一個適合他們的書包更好,就算書包不夠放,可以用手提的。返學、放學就話可以幫他們一把啫,試問在學校他們自己又怎樣提起放了書、水壺、餐盒……的書包?

醒目開學勳章

原帖由 Loklok2 於 10-4-8 12:36 發表

我知道日本書包比較細,但對於小一或小二學生,又或者身材細、瘦的學生比較適合身形,我考慮之前係問過現任的小一家長,學校書本多少才決定,就算買個大啲書包放多啲東西入呿,小朋友可以揹起嗎?? 我想都係揀一個適合他們的書包 ...

日本書包是否皮那些,要好幾千元一個,是嗎?

原帖由 SumSumBB 於 10-4-8 20:15 發表

日本書包是否皮那些,要好幾千元一個,是嗎?

日本書包由差不多一千元至好幾千都有,要看看是什麼材料做,我的日本朋友說,如只是給小一、二學生和用一兩年的話,一般千多元已經夠用,貴的係牛革做而且重,唔適合香港用,日本朋友介紹在這裡看看http://zh-tw.search.borderless.rakuten.com/kids_baby/kids/bags_school_rucksacks/backpacks/,我同事就在這裡郵購書包給兒子的。

醒目開學勳章 王國長老

想問係英國或美國或加拿大有無門市??
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

原帖由 Loklok2 於 10-4-8 20:44 發表

日本書包由差不多一千元至好幾千都有,要看看是什麼材料做,我的日本朋友說,如只是給小一、二學生和用一兩年的話,一般千多元已經夠用,貴的係牛革做而且重,唔適合香港用,日本朋友介紹在這裡看看http://zh-tw.search.borderle ...

Loklok2,
唔該晒,有無甚麼牌子推介?

原帖由 SumSumBB 於 10-4-11 19:57 發表

Loklok2,
唔該晒,有無甚麼牌子推介?

其實市面上來來去去不外乎那幾隻牌子,我在買書包前先問現任家長,看看囝囝將入讀的學校情況,書簿會否很多嗎?學校會否有櫃給學生放雜物嗎!了解後我可以看情況選擇書包給孩子,我自己會先帶小朋友試書包,比較大細和問問孩子的喜好,因為只有這樣才揀到那款較好。而我囝囝試過各種書包,他自己喜愛曰本書包,而且比較貼背又好揹,較適合小一小二學生的身形,但日本書包比較細,一些大的file就放唔入,要用手提形式,但就有風險原因係怕小朋友唔見咗個手提袋囉!
書包最緊要帶小朋友試和揀他們鐘意的,因為他們才是用家。

醒目開學勳章

原帖由 Loklok2 於 10-4-12 13:54 發表

其實市面上來來去去不外乎那幾隻牌子,我在買書包前先問現任家長,看看囝囝將入讀的學校情況,書簿會否很多嗎?學校會否有櫃給學生放雜物嗎!了解後我可以看情況選擇書包給孩子,我自己會先帶小朋友試書包,比較大細和問問孩子的 ...

Loklok2,
多謝你詳盡的講解,咁我要帶埋仔仔去揀和試啦!

回覆 1# SumSumBB 的文章

日本小學生書包 ,新款書包全面現貨供應

http://japanbag.shop2000.com.tw
‹ 上一主題|下一主題