用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 小孩長時間給同學蝦,可以怎樣?
go

小孩長時間給同學蝦,可以怎樣? [複製鏈接]

朋友的兒子: 一個純品,有語言障礙, 體能非常弱, 動作慢的小孩,長時間給同學蝦 (小學高年級,讀普通學校), 老師理不到,可以怎樣? e.g. 同學聯同要他座濕凳等等。。。

請幫忙, 謝謝。
   0    0    0    0

老師唔理咪同校長講,如果真係無改善就轉校,其實正常既小朋友都會俾同學欺凌,問題係有幾嚴重.有時同學可能出於玩下唔係想傷害佢,或者教下小朋友唔想玩要同佢地講唔想咁樣玩.

原帖由 gigivinda 於 10-3-29 11:01 發表
朋友的兒子: 一個純品,有語言障礙, 體能非常弱, 動作慢的小孩,長時間給同學蝦 (小學高年級,讀普通學校), 老師理不到,可以怎樣? e.g. 同學聯同要他座濕凳等等。。。

請幫忙, 謝謝。 ...

轉校!

我女都係咁, 我都好膽心
原帖由 gigivinda 於 10-3-29 11:01 發表

請幫忙, 謝謝。 ...
愛是恆久忍耐,又有恩慈;愛是不嫉妒;愛是不自誇,不張狂,不作不合宜的事,不求自己的益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不因不義而歡樂,卻與真理同歡樂;凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐。林前十三4-8
‹ 上一主題|下一主題