用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果囝囝2個月內試過3次氣管炎,你地仲會唔會比佢返學 ...
go

如果囝囝2個月內試過3次氣管炎,你地仲會唔會比佢返學 [複製鏈接]

醒目開學勳章

如果囝囝2個月內試過3次氣管炎,仲有2次入過E院,你地仲會唔會比佢返學?但見囝囝係幼兒園學到好多野,仲有佢好鐘意返學,呢排係屋企休養,佢就成日羅住個書包扮返學,究竟其它mami有乜野?
   0    0    0    0

原帖由 Tamama527 於 10-3-26 16:52 發表
如果囝囝2個月內試過3次氣管炎,仲有2次入過E院,你地仲會唔會比佢返學?但見囝囝係幼兒園學到好多野,仲有佢好鐘意返學,呢排係屋企休養,佢就成日羅住個書包扮返學,究竟其它mami有乜野? ...

唉~~真的好難決定,你最好問下醫生專業意見!!!我仔仔返學個半月都發了3次燒,本來打算唔比佢返學,不過醫生唔建議!!之後仔仔因為不喜歡該老師及經過自己去觀堂後也大反謂,加上仔仔手上又有好多學校選擇,所以馬上幫佢轉了一所學校大d,學生少d的學校!!希望佢會病少d.....

試下帶口罩返學睇下會唔會好D?

原帖由 sue_0807 於 10-3-28 12:43 發表

其實小朋友番到每一間學校都需要面對這問題,因為接觸的人多左,就有機會感染病菌.
當然比佢返學啦,佢既抗拒力就需要鍛鍊的!

我個小朋友番左學成大半年,都唔止三次氣管炎, 次次去看醫生都比他訓話一番,話都唔知點解小朋友未夠三嵗就比他們番學,最緊要應該係家庭教育,一路同我個小朋友看病,一路訓話:臨尾就話:食得咸魚抵得渴!

我仍然比小朋友番學,因為唔番學個小朋友無人教,我唯有自己做多些,等小朋友抵抗力好d !

回覆 5# bobo1314 的文章

帶口罩返學會好D
‹ 上一主題|下一主題