用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 如何入天神機會大?
go

如何入天神機會大? [複製鏈接]

如大女,信教等......仲有咩條件,會大機會入到天神???
如果家姐係咗,咁阿妹係咪一定可以入讀?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

如大女,信教等......仲有咩條件,會大機會入到天神???

天主教 + 舊生 ( 25 分)
or 大抽獎
最後抽獎後, 好似有幾個位, 俾人去考入

如果家姐係咗,咁阿妹係咪一定可以入讀?  ( 未畢業, 就跟姐姐入讀, 係必收生)

[/quote]

原帖由 BOBO128 於 10-3-26 00:03 發表

or 大抽獎

如果家姐係咗,咁阿妹係咪一定可以入讀?  ( 未畢業, 就跟姐姐入讀, 係必收生)

[/q ...

乜唔係喺大抽獎前,可以先行面試咩?

係第一輪25分就一定入到啦,20分d家長係今年都有十個八個入唔到,如家姐係度讀都係計分睇你有20 or 25冇話必唔必收生個個都係睇分計,如唔入咪等第二輪大抽獎,你話過埋大抽奬係咪有住俾人考入去就要睇有冇人係第二輪放棄學位喇!

原帖由 BOBO128 於 10-3-26 00:03 發表

or 大抽獎

[/q ...

醒目開學勳章

竹葉青,

現只要姐姐仍是天神小學學生, 妹妹入小一, 就屬必收生.
20 分 (姐姐仍是天神學生)+ 10 分 ( 適齡)  = 30 分

** 中小學部而同一校舍, 都同樣有 20 分

copy by 教育處網站:

自行分配學位分為兩類:
甲)
為有兄/姊在該小學就讀
或父/母在該小學就職的申請人提供的學位
( 凡屬此類別的申請人, 必獲取錄。)

乙) 根據「計分辦法準則」分配的學位

原帖由 竹葉青 於 10-4-13 16:00 發表
係第一輪25分就一定入到啦,20分d家長係今年都有十個八個入唔到,如家姐係度讀都係計分睇你有20 or 25冇話必唔必收生個個都係睇分計,如唔入咪等第二輪大抽獎,你話過埋大抽奬係咪有住俾人考入去就要睇有冇人係第二輪放 ...

bobo128,唔該晒你既更正,謝謝.

原帖由 BOBO128 於 10-4-14 01:53 發表
竹葉青,

現只要姐姐仍是天神小學學生, 妹妹入小一, 就屬必收生.
20 分 (姐姐仍是天神學生)+ 10 分 ( 適齡)  = 30 分

** 中小學部而同一校舍, 都同樣有 20 分

copy by 教育處網站:

自行分配學位分為兩類:
甲)
為 ...

醒目開學勳章

原帖由 竹葉青 於 10-4-14 22:35 發表
bobo128,唔該晒你既更正,謝謝.

請問天神首輪分配收唔收portfolio? 如果收, 有沒限幾多頁的. 請指教, 謝謝!!!

醒目開學勳章

首輪分配 --->  應該唔收portfolio

原帖由 Stella116 於 10-4-26 14:07 發表
請問天神首輪分配收唔收portfolio? 如果收, 有沒限幾多頁的. 請指教, 謝謝!!!

‹ 上一主題|下一主題