用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 英華放榜啦
樓主: camry16618
go

英華放榜啦 [複製鏈接]

原帖由 jsmum 於 10-3-23 19:16 發表
喇沙 second in 即代表他已經被取錄,問一問他喜歡那一間啦!

La Salle 有 second in 的機會有否 > 95 % ?or more ?

如果 La Salle 有得 second it ? 機會率有否大過 95 % or more ?

原帖由 BEEBEE_MUM 於 10-3-23 20:32 發表
如果 La Salle 有得 second it ? 機會率有否大過 95 % or more ?

吓,點解你咁苦惱?咁冇信心?

回覆 22# BEEBEE_MUM 的文章

Brother 無欺言呀!

原帖由 jsmum 於 10-3-23 20:54 發表

所以我咪問bee_beemum咁冇信心

Hello BeeBee_Mum

我同你同一個情況, 我都係FEB 19 second in LSC架, 而家個心十五十六, 唔知點揀好, 你會點決定呀?!

原帖由 BEEBEE_MUM 於 10-3-23 18:38 發表
是喇沙書院. 我仔仔是在2月19日SECOND IN. 你所說2月26日前INTERVIEW 幾會大一些, 何解 ? 請提示.

原帖由 BEEBEE_MUM 於 10-3-23 17:34 發表
我仔仔巳被取錄, 但不知應否等七月放榜 ? 因為仔仔在LSC 有second in ? Please give me advice because I need to sign the letter with Ying Wah College this Friday .

Hello, 請問介唔介意告訴你仔仔讀邊間小學 ? Thank you. :loveliness:

更是選LS啦!  BANDING都不同!

恭喜你RAYMA,你個仔考到一間心儀中學,你今個星期仲要去見華仁,係咪想買個保險!果然係一個聰明媽咪!

原帖由 camry16618 於 10-3-24 18:41 發表
恭喜你RAYMA你個仔考到喇沙,你今個星期仲要去見華仁,係咪想買個保險!果然係一個聰明媽咪!

保險?從來冇諗過,只係覺得既然都係自行第二選擇,學校約左時間見我仔, 佢出席亦都係對學校一種禮貌同尊重

我仲打算唔去見,你咁樣講一講令到我有點慚愧
原帖由 RAYMA 於 10-3-24 19:42 發表

保險?從來冇諗過,只係覺得既然都係自行第二選擇,學校約左時間見我仔, 佢出席亦都係一種禮貌同尊重

原帖由 GraceMan 於 10-3-23 21:56 發表
Hello BeeBee_Mum

我同你同一個情況, 我都係FEB 19 second in LSC架, 而家個心十五十六, 唔知點揀好, 你會點決定呀?!

I asked the teachers the chance to be accepted by La salle  is greater than 70 %,  not 100 % as some parents said.

Hi BeeBee_Mum,

你是打電話去問的嗎? 其實你2nd in 時, 有無接收到任何暗示呀? 我仲未可以決定到呀?

原帖由 BEEBEE_MUM 於 10-3-24 20:53 發表

I asked the teachers the chance to be accepted by La salle  is greater than 70 %,  not 100 % as some parents said.

原帖由 BEEBEE_MUM 於 10-3-24 20:53 發表

brother應該會明示或暗示, 你冇理由唔肯定!?

如果係我, 我會揀lsc, 因為唔駛俾學費(英華要俾足6年, 同可能會加學費)同我覺得lsc好似好少少!

sorry! 請問欺言是什麼意思呀?

原帖由 jsmum 於 10-3-23 20:54 發表

如果喇沙2nd in 有暗示 (其實係畫公仔畫出腸), 我唔會去英華註冊.

原帖由 GraceMan 於 10-3-24 23:18 發表
sorry! 請問欺言是什麼意思呀?

即是Brother 不會欺騙你,否則會被人唱衰,將來不會再有人相信他們。

原帖由 jsmum 於 10-3-24 23:56 發表

即是Brother 不會欺騙你,否則會被人唱衰,將來不會再有人相信他們。

Thank you all of the mothers giving me the advices,  I know what to do and I will talk with my son first.  Many thanks !!!

係呀!去年我朋友囝second in時巳經講得很清楚,他還放棄了SPCC的學位添!

原帖由 khmama 於 10-3-24 23:36 發表
如果喇沙2nd in 有暗示 (其實係畫公仔畫出腸), 我唔會去英華註冊.

本來小兒申請咗英華,點知無得2nd In,慘!依家聖士提反書院話收佢,但St Paul College又未收到信,而剛剛上星期六去咗港華面試,請問各位家長聖士提反書院讀唔讀得過呢?好煩惱!!
‹ 上一主題|下一主題