用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 阿女有機會出國參加游水比賽, 但要請2日假 ??? ...
樓主: bkfans123
go

阿女有機會出國參加游水比賽, 但要請2日假 ??? [複製鏈接]

bkfans123
個囡囡咁叻一定直得去啦 ! 好好機會, 同佢一齊去支持下佢啦 !
學左幾耐呀, 咁叻 ?
可唔可以講那間游會, 請問佢游幾多秘時間呢 ?

原帖由 bkfans123 於 10-3-23 11:09 發表
阿女(小一)有機會代表泳會到台灣參加比賽, 但要請兩日假不上學, 怕影響學業, 值得嗎 ?
thank you.

醒目開學勳章

去, 見識下都好呀!!

bkfans123,

你囡囡今次去台灣比賽係咪泳協攪0架?我囡都係操開水,不過教練話參加0左泳協既比賽,就參加唔到泳總比賽.唔知係咪真呢?

大家好..
多謝各位繼續支持先 . thank you.

Y4 --- 係51慧行盃呀.

kimimi/Evalam --
係私人教練, 之前係史記游左年幾2年, 就係識浮吾怕水 (k2學) 之後跟左lee個教練, 學吾夠1年, 就游得好好了. 係未叻我都吾知嫁, 不過個教練就叫佢去比賽, 有個經驗都好wor.

http://hk.myblog.yahoo.com/

原帖由 EvaLam^^ 於 10-3-31 01:26 發表
bkfans123,

你囡囡今次去台灣比賽係咪泳協攪0架?我囡都係操開水,不過教練話參加0左泳協既比賽,就參加唔到泳總比賽.唔知係咪真呢?

EvaLam
因係私人教練, 我都吾知係未泳協or泳總攪的, 如我知道再告你.

原帖由 bkfans123 於 10-4-1 18:23 發表
大家好..
多謝各位繼續支持先 . thank you.

Y4 --- 係51慧行盃呀.

kimimi/Evalam --
係私人教練, 之前係史記游左年幾2年, 就係識浮吾怕水 (k2學) 之後跟左lee個教練, 學吾夠1年, 就游得好好了. 係 ...

bkfans123,

你都唔知小朋友算唔算叻?0甘囡囡50米自由式游咩時間呢?真係要多參加比賽囉經驗,香港其實都有好多比賽可以參加,去到台灣好似遠d,不過如果順道去埋旅行都唔錯既.希望你囡囡努力,囉到好成績啦~

原帖由 EvaLam^^ 於 10-4-2 00:08 發表

bkfans123,

你都唔知小朋友算唔算叻?0甘囡囡50米自由式游咩時間呢?真係要多參加比賽囉經驗,香港其實都有好多比賽可以參加,去到台灣好似遠d,不過如果順道去埋旅行都唔錯既.希望你囡囡努力,囉到好成績啦~ ...

我就約略計過1分40秒 (自由式)左右啦.  聽你咁講, 我諗其真係未有需要吾番2日學去台灣比賽呢 ? 仲要夜晚9點幾先返到港, 返到屋企都11點了, 第二朝又要6點起身番學, 我有少少後悔了.:cry: :cry:

醒目開學勳章

原帖由 bkfans123 於 10-4-2 00:27 發表

我就約略計過1分40秒 (自由式)左右啦.  聽你咁講, 我諗其真係未有需要吾番2日學去台灣比賽呢 ? 仲要夜晚9點幾先返到港, 返到屋企都11點了, 第二朝又要6點起身番學, 我有少少後悔了.:cry: :cry: ...

係咪100米自由式?

Yes.. 但中途因多人係會''窒'一窒 (停2-3秒啦)..

原帖由 bkfans123 於 10-4-2 00:27 發表

我就約略計過1分40秒 (自由式)左右啦.  聽你咁講, 我諗其真係未有需要吾番2日學去台灣比賽呢 ? 仲要夜晚9點幾先返到港, 返到屋企都11點了, 第二朝又要6點起身番學, 我有少少後悔了.:cry: :cry: ...

1分40秒???
豎我直言,你個教練有d玩野喎,佢叫你囡去台灣陪跑呀?呢個時間點去比賽,佢似係求其交人多d,如果你話阿囡0甘細50米自游到40秒,0甘都可以去玩下,可能有機會囉到牌,但差0甘遠就唔好搵你苯啦,請問佢駛唔駛你0地出錢呢?

佢話100米自 1'40"對一位小一生來說是不錯的水平,如果是分齡賽的話,很有機會獎

原帖由 EvaLam^^ 於 10-4-6 01:54 發表

1分40秒???
豎我直言,你個教練有d玩野喎,佢叫你囡去台灣陪跑呀?呢個時間點去比賽,佢似係求其交人多d,如果你話阿囡0甘細50米自游到40秒,0甘都可以去玩下,可能有機會囉到牌,但差0甘遠就唔好搵你苯啦,請問佢駛唔駛你 ...

你可參考以下網址為去年比賽的成績, 大約可知參賽者水平
http://www.scribd.com/doc/16197530/2009twalsaCupTaipeiInternationalPersonalScore

原帖由 Spiderman_mama 於 10-4-6 13:14 發表

你可參考以下網址為去年比賽的成績, 大約可知參賽者水平
http://www.scribd.com/doc/16197530/2009twalsaCupTaipeiInternationalPersonalScore

thank you 你的資料做參巧.

其實一直都無諗過佢會有獎, 個教練都話係拿個經驗, 我地亦知道佢係屬於10歲以下組, 除非真係好標青, 如果吾係同個10歲的游, 就算輸都合理啦.
問題係值吾值得用幾千蚊去買lee個經驗law.

bkfans123,

希望你唔好介意,我唔係話你囡唔叻,小一生100米自1'40"算唔錯,但10歲以下既比賽點會搵小一生去,小朋友第一次比賽係好緊要,同10歲比賽冇錯係輸緊,但輸唔係最重要,都唔好差0甘遠麻.
我個囡初學水冇幾耐就比教練叫去參加比賽,只係一般泳會既水運會,佢個陣都游得唔好,我都比定心理準備佢話當玩下,最後兩項都游包尾,係差成條街0甘遠,佢勁唔開心,話唔想再游......但你今次要去到0甘遠比賽,仲要囉幾仟蚊買呢個經驗,我係覺得唔值囉,所以我先話你教練搵苯.

原帖由 bkfans123 於 10-4-6 21:10 發表

thank you 你的資料做參巧.

其實一直都無諗過佢會有獎, 個教練都話係拿個經驗, 我地亦知道佢係屬於10歲以下組, 除非真係好標青, 如果吾係同個10歲的游, 就算輸都合理啦.
問題係值吾值得用幾千蚊去買lee個經驗law. ...

以我所知泳協是有資助正選代表運動員, 去年扣除資助後, 每人須付約$1,900HK

$1900 幾抵喎,可唔可以 stay behind ?

原帖由 Spiderman_mama 於 10-4-7 18:59 發表

以我所知泳協是有資助正選代表運動員, 去年扣除資助後, 每人須付約$1,900HK
無知是福

原帖由 EvaLam^^ 於 10-4-7 01:18 發表
bkfans123,

希望你唔好介意,我唔係話你囡唔叻,小一生100米自1'40"算唔錯,但10歲以下既比賽點會搵小一生去,小朋友第一次比賽係好緊要,同10歲比賽冇錯係輸緊,但輸唔係最重要,都唔好差0甘遠麻.
我個囡初學水冇幾耐就比 ...

我就係要佢輸得起, 學習比賽最緊要係盡左力, 吾可以因為輸而吾開心, 係要諗下自己點解會輸.
個教練係無迫我地要去, 初頭我係諗住吾好的, 個教練都話無問題, 仲有個後備tim. 我去係因為睇到其他mami話值得, 加上同阿仔一齊游的兩個friend都去.
我都同阿仔講, 今次佢係同d咩人游, 志在見識下, 順道去下台灣咁啦.  如要我去台灣旅行, 就一定吾會喇.:

回覆 13# bkfans123 的文章

可否PM我教練的名稱及聯絡電話?謝謝。
‹ 上一主題|下一主題