用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對青衣康傑更加失望
go

對青衣康傑更加失望 [複製鏈接]

看到有話題說"對學之園十分失望", 我想青衣康傑對細仔就更加離譜. 我上年?10月open day 時即場報名 (要$30 + 填表), 明明當天嘅教職員(?老師)話0812前的幼兒是可以報名的, 遲D會interview, 但昨日竟然電話覆話冇德interview啦, 因為12月時嘅interview 已收滿學生啦!!
咁你就唔好收人報名費啦, 等人以為細b有希望讀nursery.
學之園都起碼有信交待(冇收報名費添), 但青衣康傑就要我打電話問才覆我冇得interview. 簡即離譜!!!
仲有佢地連0808嘅bb 都唔interview添 (是我朋友個b), 間學校根本就只想收大仔, 咁就唔好欺騙d 細仔父母去報名啦!
一間咁冇誠信嘅幼稚園, 真是不讀也罷!
   0    0    0    0

回覆 1# HomeWood 的文章

我兒甥仔又俘丫0808出生, 咁耐一封信都無收過, 無得interview又無通知, 離譜!!!!

me too, 恼到震!

至少應該退錢和致歉!:;pppp:

簽名被屏蔽

青衣宏福都係甘, 我個係0708 bb,上年交form, 即收我$30,當時我問幾時in, 個staff話會按小朋友年齡in,我又問:甘8月bb會無位嗎?個staff 話 :唔會! 會按proportion留位!結果,幾個月后,打黎問我要不要留位waiting下午!當時,幾火!in都未in,就要waiting !我好惡問:點解收左30都無得in ?個staff話:30係行政費, 唔guarantee有得 in !!!!

我對康傑係非常反感, 當時open day 話會有 interview, 咁唸住有個chance 啦, $30 蚊買個機會都ok 呀, 但無聲無氣, 得個電話通知... 咁你收表個時, 都知阿b 幾時出世架啦, 仲要比幾張相, 真係...

因為係我老公去交form, 佢仲攞咗份學校簡介返屋企比我睇, 我睇完份嘢, 己經即刻話 " 收我, 都唔讀呀 ", 因為份簡介有講到上年學校有咩activities 同events, 有個activities 係講, 要去日本玩, 所以之前要pack 好多嘢, 咁啲小朋友好開心咁, 但最後當然無得去啦, 學校話比啲小朋友聽, 因為佢哋遲到, 上唔到機, 所以無得去... 咁係邊個講大話呀 ?? 老師講大話 ?? 我都唸唔明. 跟住我同c6 講, 咁都得, 自編自導自演.

宏福都係咁, 要每個月打電話去問佢有無位, 有位先比form 填同interview.
‹ 上一主題|下一主題