用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 自組元朗 MaMa Playgroup! 招攬攪手及成員!
樓主: sasakaka
go

自組元朗 MaMa Playgroup! 招攬攪手及成員! [複製鏈接]

hi,

我想話, 釆葉庭有個2 個 playroom (一個專for bb), 唔駛book, 有埋table chair 可以俾大人坐

ok?  (都容立都 8 個family 既)

原帖由 BeBeeBu 於 10-4-30 09:06 發表
sorry呀, 我個clubhouse 8/5 book唔到場, 因為有母親節活動喎, 有冇媽咪可以book到自己clubhouse 呀? 急!!

原帖由 crayolor 於 10-4-30 14:05 發表
hi,

我想話, 釆葉庭有個2 個 playroom (一個專for bb), 唔駛book, 有埋table chair 可以俾大人坐

咁不如就采葉庭啦, 我諗都係八個family以內o既

因為唔熟地方, 今次不如大人冇得食, 我會準備一人一盒飲品, 小朋友就有小食供應, 水就自備

我未去過采葉庭吖,請問自架的話泊車方便嗎?

i am interested.

winpoopoo (1A1B)is 21 months boy.
is it only on 8/5 gathering?what's the time and where? 1/5 already cancelled?
i can come out these 2 days also,thx!

原帖由 crayolor 於 10-4-30 14:05 發表
hi,

HI ALL MOM

8/5已over 8個family, 我想問下遲報名系咪無得參加呀?

原帖由 BeBeeBu 於 10-4-30 17:02 發表

咁不如就采葉庭啦, 我諗都係八個family以內o既

因為唔熟地方, 今次不如大人冇得食, 我會準備一人一盒飲品, 小朋友就有小食供應, 水就自備

如果場地容納到的話,我覺得多幾個family都可以,因為我地應該會再根據小朋友年紀分組,起碼可以分兩組:嬰兒組 及 幼兒組

方便架, 附近有好多錶位
泊入去都可以

原帖由 Ranen 於 10-4-30 17:16 發表
我未去過采葉庭吖,請問自架的話泊車方便嗎?

原帖由 crayolor 於 10-5-3 10:21 發表
方便架, 附近有好多錶位
泊入去都可以

crayolor, 你係咪可以帶我地入采葉庭呀? 我地依家有12個family+3個waiting, &搵緊人book翠擁華庭(嗰度大d), 如果book唔到, 就要靠你喇

小朋友年齡分佈: 6, 7, 7, 12, 13, 14, 14, 15, 16, 17, 25 個月

初部諗住買d提子, 香蕉, 蛋糕, 三文治, 餅, 蝦條俾小朋友食

希望可以confirm到場地, 唔係又要選過日子

好呀! 我囡囡琳琳7個月大呀~ 我地都返左幾個pg, 可以同大家 share 一下~

8/5 幾點係采葉庭呀?    1A+1B出席

可否出最後參加者名單?(因我唔知自己有無份?)
及地點,時間?

唔好意思, 由於場地問題同埋方便有D family慶祝母親節, gathering 順延一個禮拜, 即係15/5 (星期六), 地點已 confirm為雞地附近屋苑會所, 時間二至四, 有興趣請pm我啦

ok.

原帖由 BeBeeBu 於 10-5-3 22:51 發表
唔好意思, 由於場地問題同埋方便有D family慶祝母親節, gathering 順延一個禮拜, 即係15/5 (星期六), 地點已 confirm為雞地附近屋苑會所, 時間二至四, 有興趣請pm我啦 ...

i am ok ah

15/5 我都ok.

how about others?

I am not available at the proposed time as my baby chingching will have an interview for nursury. AlthoughI cannot join the gathering, please reserve a seat to my baby to join this playgroup! Please~

Sorry 15May 我唔得閒

原帖由 聰明女媽媽 於 10-5-11 08:26 發表
Sorry 15May 我唔得閒

唔緊要, 我地下次預埋你丫

會出席星期六gathering o既family, 請check pm丫, 收唔到就要pm我喇, 因為我冇時間打電話confirm大家, sorry呀

為方便大家日後聯絡, 我會copy大家o既電話個list俾參加o既family, 如果唔方便, 請提早contact我丫

請帶備散紙, 場地+飲品+bb小食 的費用會以每家庭計, 但唔好俾毫子我喎

今次會傾:
點分組, 場地, 時間, 每星期/隔星期/每月一次. 內容, 目的
‹ 上一主題|下一主題