用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 自組元朗 MaMa Playgroup! 招攬攪手及成員!
樓主: sasakaka
go

自組元朗 MaMa Playgroup! 招攬攪手及成員! [複製鏈接]

咁你可唔可以找到一些會所玩呀?

原帖由 vitokwan 於 10-3-26 15:50 發表
你好呀, 我都係住喺元朗公園附近..

大家好, 我都有興趣呀, 可以預埋我囝囝嗎? 囝囝15個月大.

你好,我住喺屯門,都有興趣呀!我囡囡2歲~

我都想join, 我阿女9個月大, 她很喜歡小朋友, 我想介紹D朋友仔比佢, my email: [email protected]

Welcome Welcome!!!

只要是願意一齊承擔個 play group, 一齊做導師, 我們無任歡迎!!!

想問下大家,  幾時可以出來傾下見下先呀?

原帖由 JR東日本 於 10-3-30 00:24 發表
我都想join, 我阿女9個月大, 她很喜歡小朋友, 我想介紹D朋友仔比佢, my email: [email protected]

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Thanks crayolor.

how about others:

Dear all,

請大家盡量去比多多意見, 我們先可以快D有野見到。

1. 首先我想問下除了YOHO, 你們有無其他私人會所可以比大家參考?
因為我希望可以有一個地方可以是穩定的, 因為小朋友是喜歡一些熟識的地方, 這樣才可以好好地學習。

2. 希望我們的PG 是以媽媽自己做老師為主, 1個月4次
每次大約45分鐘, 15 分鐘在開始前比BB warm up或之後者比 BB 食茶點。

3. 而外援方面可以在我們日後見面時再商討。

4. 要定BB 的歲數如果相差太大, 便要分組了。

5. 之後我們要定主題, 如何定便要大家決定了。

6. 大家的預算又如何?

7.還有無其他意見呢?

請多多發表。謝謝!

sasakaka

不如我們一齊出來試一次先, 然後再傾下啦。

我想問下大家星期幾有時間呀? 請報名先然後我會去BOOK場, 支出會平分的。

Thanks.

NO.  Login           人數         
1. sasakaka        3A1C1B  

原帖由 sasakaka 於 10-4-2 17:46 發表
Thanks crayolor.

how about others:

Dear all,

請大家盡量去比多多意見, 我們先可以快D有野見到。

1. 首先我想問下除了YOHO, 你們有無其他私人會所可以比大家參考?
因為我希望可以有一個地方可以是穩定的, 因 ...

我想問下大家星期幾有時間呀? 請報名先然後我會去BOOK場, 支出會平分的。

Thanks.

2. BeBeeBu         2A1B

Y.L. Playgroup

醒目開學勳章

Thanks.

3. EnochBB         2A1B
4. ReikoLau         1A1B

醒目開學勳章

Thanks.

我有興趣!! 不過我唔係住元朗, 可以join嗎??

每星期只入去1次我無問題, 只要近西鐵就最好~~

我e-mail : [email protected]

sorry, may i know what does A, B and C stand for?

原帖由 ReikoLau 於 10-4-7 17:48 發表

Thanks.

2. BeBeeBu       ...

4. ReikoLau         1A1B5. 木子太太          1A1B
我都有興趣o~~我本身從事教育~~
希望可以為我們的playgroup出一點力啦~~~
不過我BB才6個月大
^_^

Thanks.

5. 木子太太          1A1B
6. sosokk            2A1B (男16個月)

A- Adult
B- Baby
C- Child

原帖由 JR東日本 於 10-4-9 22:02 發表
sorry, may i know what does A, B and C stand for?

I'm interested too.  My baby is 25 mths.

根據大家o既回覆, 我地小朋友年齡分佈係咁:

1. sasakaka        3A1C1B (女 14個月)
2. BeBeeBu        2A1B (女 12個月) sat am/pm
4. ReikoLau         1A1B (男 三歲) sat am/pm
5. 木子太太          1A1B  (6個月)
6. sosokk            2A1B (男16個月) sat am/pm
7. JR東日本                    (女 9個月) sat am/pm
8. joannelau1               (男 28個月) sat pm

大家對年齡分組有咩意見?
(6mth to 18 mth)一組, (19mth to 36 mth)一組好唔好? 定係1歲一組, 兩歲一組, 三歲一組?

場地方面應該唔係大問題, 有媽咪回覆話可以book 元朗劇院 (sat am)

我喺在職媽媽, 你地呢?

觀迎其他媽咪加入, 其他區都得o架 (不過唔好怕遠甩底喎 )

‹ 上一主題|下一主題