用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 教搜社 - 自製Portfolio資源套
go

教搜社 - 自製Portfolio資源套 [複製鏈接]

本人正開始為小兒的升小作安排, 請問你地有無用過教搜社的自製Portfolio資源套? 好唔好用? 都幾貴! 請比意見, 謝謝!
   0    0    0    0

原帖由 tangerine 於 10-3-12 13:08 發表
本人正開始為小兒的升小作安排, 請問你地有無用過教搜社的自製Portfolio資源套? 好唔好用? 都幾貴! 請比意見, 謝謝!

i brought it for around half year ago, but still no time to use it, so no comments.  But if you can enjoy a more discount if you buy on-line.

其實自己做得架la...俾左錢人地做但又唔一定得...仲有自己又可同小朋友一齊做...不知幾好...
最重要係睇當時小朋友表現架...

原帖由 tangerine 於 10-3-12 13:08 發表

我都心大心細買唔買好? 但我對佢個模式唔係好明?

我係自己做的. 全程親子樂, 用了不超過$10做了二個, 內容略有不同, 但內容當然要配合學校理念.

我想最主要是小朋友的臨場表現最緊要.

我舊年買了. 內有很多排名表和數據. 但不會以口碑和質素排名.  大部份是辦學年資, 老師資格, 校舍大少, 幾年前升中情況等.  
由於我是數字白痴, 也認為不可單憑數字把學校定位.加上我對某類學校有些情意結, 例如欣賞其校風, 理念等.這些資料在碟內未必有或只是抄官方網頁. 結果隻碟送給人了.
結論多不妨買. 我認為幫助不大.

我也是自製portfolio. 可以tailor made不同學校嗎.
‹ 上一主題|下一主題