用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

空氣汚染???地滑??? [複製鏈接]

上綱番查音小資料,發現在05年間有家長提及因學校在火葬場附近,所以空氣很污染,有時甚至有臭咪,連PE堂都上唔到.亦有家長提及因學校地下很滑,在大雨時亦很易積水,所以小朋友很易滑倒,加上圖書館對出有又大又長的樓梯,若滑倒真的很危險.
請問以上的情況,而家有無改善呢??
   0    0    0    0

原帖由 88654321 於 10-3-11 21:45 發表
上綱番查音小資料,發現在05年間有家長提及因學校在火葬場附近,所以空氣很污染,有時甚至有臭咪,連PE堂都上唔到.亦有家長提及因學校地下很滑,在大雨時亦很易積水,所以小朋友很易滑倒,加上圖書館對出有又大又長的樓梯, ...

咁多年來, 火葬場係邊我都唔清楚, 臭味就真係唔多覺. 你亦可以問下附近的協和同張永慶的學生和家長, 佢地係度歷史仲耐.
其實icqm位處半山平地, 空氣非常流通, 溫度亦通常較市區低.學生要著多件衫.

其實, 哪裡有post說因火葬場的臭味或空氣污染而令到學生上唔到pe堂呢? 比條link來研究一下好嗎?

至於地滑及積水問題, 唔覺那些地磚好滑喎, 而我所見的學生活動範圍又冇乜積水問題,  起碼我唔覺有問題囉.
但我諗所有露天或半露天的地方也難免有此問題的.

原帖由 daddywai 於 10-3-12 08:52 發表

咁多年來, 火葬場係邊我都唔清楚, 臭味就真係唔多覺. 你亦可以問下附近的協和同張永慶的學生和家長, 佢地係度歷史仲耐.
其實icqm位處半山平地, 空氣非常流通, 溫度亦通常較市區低.學生要著多件衫.

其實, 哪裡有pos ...

http://www.phpbbserver.com/icqm/viewtopic.php?t=219&mforum=icqm

至於連PE堂都上唔到,都是在"一般事項"其中一到提及,但我睇得太多,揾唔番,遲d揾到再post比你睇.
‹ 上一主題|下一主題