用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 VICTORIA 13/3 INTERVIEW
樓主: GAT
go

VICTORIA 13/3 INTERVIEW [複製鏈接]

原帖由 lyhv 於 10-3-30 16:00 發表
我又想問下, 收到acceptance letter 嘅家長, 你地當初有無attend果個Principal meeting?

我地報考君匯港分校,無去家長會,收了入星期二、四下午班。但因有另一間學校收了,所以應該不會入讀。

原帖由 babyjolie 於 10-3-30 15:42 發表
Hi....大家好, 今日收到信都係waiting list(Harbour Green), 好失望...自問亞女in 果日表現都唔差得去邊, 老師要求做既野全部做倒哂,講故事好有反應手指指跟住講apple, orange..跳舞又一齊turn around, 自問in完期望 ...

其實天外有天,好多小朋友好勁架,例如dancing可以自己跟足老師所有動作,響竟爭o甘大下一齊turn around就可能唔夠outstanding了

我之前in HKPS以為我心肝好好,點知完來我fd話人地可以用Eng講full sentance 了(舊年11月呢)

最慘呢d嘢係天生冇得train...

原帖由 ganen 於 10-3-30 16:23 發表

我地報考君匯港分校,無去家長會,收了入星期二、四下午班。但因有另一間學校收了,所以應該不會入讀。

咁你係咪冇係表上填到返5/3/2日, 所以佢地安排左2, 4俾你呀?

簽名被屏蔽

原帖由 cacanov06 於 10-3-30 16:26 發表

咁你係咪冇係表上填到返5/3/2日, 所以佢地安排左2, 4俾你呀?

好似無填,不過我無上playgroup也無去家長會,收到取錄信也感到有點意外。

原帖由 ganen 於 10-3-30 16:33 發表

好似無填,不過我無上playgroup也無去家長會,收到取錄信也感到有點意外。

咁你個小朋友一定表現得非常好啦!

原帖由 cacanov06 於 10-3-30 16:46 發表

咁你個小朋友一定表現得非常好啦!

很多小朋友也十分厲害,我想面試也很講眼緣吧!

回覆 158# cacanov06 的文章

其實計唔計分我就唔知喇, 不過我入到music room 果陣, 個主任睇倒我個label 就即刻問係咪有家長坐錯位, 好明顯佢地係有對號入座, 而且主任同校長同家長傾計時係有揸住塊類似黑色既文件夾字下字下咁囉!

我仔入咗HG1/3/5 am, 其實first choice係HMT.

我打去HG問過, 佢哋話有分1-5, 1/3/5 同 2/4... 佢話其實1/3/5 同 2/4 都係原本唔會收嘅小朋友, 不過校長見咁多人報, 想多d小朋友有得讀先會開呢d班, 所以佢話就算寫信申請轉返1-5成功機會唔大喎...

不過佢話冇論返幾多日, k1多係直升.

HI...mrs.hamster: 你封信介唔介比個sample 我呀? 因我有另一個offer, but pm class wait for am class? if can, pls sent to me ([email protected]) thanks a lot!!!!!

原帖由 mrs.hamster 於 10-3-30 16:26 發表
I received the offer for AM Mon, Wed & Fri PN class at HG.  I didn't attend the parents' meeting

i called and checked if I can change it to 5 days week class but it is full already.  I have to send m ...

我想問下收到 VIC offer 既媽咪, 乜唔係細仔班先有分5,3,2日返學既咩? 點解會有咁分3,2日既上,下午班既?

因為人太多, 唔關大細仔事!

原帖由 babyjolie 於 10-3-30 17:23 發表
我想問下收到 VIC offer 既媽咪, 乜唔係細仔班先有分5,3,2日返學既咩? 點解會有咁分3,2日既上,下午班既?

我都係收左2,4下午班. 當時係冇得揀返兩日定三日的. 我只小試報了兩間pn, 另一間reject了, 所以多數都會返, 希望k1時真係可以直升唔洗煩. 得兩日同埋係下晝, 真係最唔favourable的option, 但好過冇.

原帖由 ganen 於 10-3-30 16:23 發表

hmt 一三五am(pn)細仔班 五月才intrrview
       二四am(pn) 大仔班

因為今年n1位不多 ,但全班可直升k1返五日學
我無去group discuss ,都收咗

我都係冇去group discussion同埋冇上vic的pg

簽名被屏蔽

Any accepted to Victoria (Harbour Green ) PN and Mon-Fri class?

I also received acceptance letter but Mon/Wed/Fri PM class. HG campus.

Anyone who got five-day class offer???

ok.....thank you very much!!!!
原帖由 mrs.hamster 於 10-3-30 18:36 發表
I am still not sure if I will take that offer nor apply for 5 days week class.  If I do, I will send it to you.

咁好似收到offer 既都係3,2日班, 請問有冇人收到HG offer 5日班?? 咁我地waiting list 果d 交同意wait 回條, 駛唔駛講明wait 邊種架?? 因我只想囡囡返5日果種!
‹ 上一主題|下一主題