用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

其實我一向最叻就係自我安慰~~~

原帖由 kiteli 於 10-3-10 14:33 發表

SIUMUICHU,

哈哈, 妳講得好搞鬼呀 ,...

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-3-10 08:39 發表
真係無諗過大埔都咁多人apply!! 我99仲成日叫我apply 大埔(佢住大埔), 話無人讀添...

stinkyrabbit111 , 咁你有無apply 大埔呀?

唔好放上心,討論下姐﹗互相 support ma,衰野當然唔好諗啦﹗

原帖由 lovelinda 於 10-3-10 15:33 發表
原帖由 siumuichu 於 10-3-10 14:09 發表
我都好 surprised 喎﹗無理由 reference letter 都唔收,但係收 portfolio ﹖﹗無理由有 d 老師收,有 d 老師唔收……

樂觀 d 諗,唔會唔佢只係幫自己交果張form 做個靚封面咋﹖ ...

...

下﹖你住邊頭呀﹖太遠好辛苦喎﹗

原帖由 lovelinda 於 10-3-10 15:39 發表
mamameee,
剛剛才見到你在"大埔SPN"的forum回應我,雖然自己是版主,但都很少去看,真是慚愧...
不如我們在這裡talk,統一啲...
你講得啱,我係大埔同CWB都有報呀!
大家一齊努力啦!
你幾時interview大 ...

我住九龍

原帖由 lovelinda 於 10-3-10 15:39 發表
mamameee,
剛剛才見到你在"大埔SPN"的forum回應我,雖然自己是版主,但都很少去看,真是慚愧...
不如我們在這裡talk,統一啲...
你講得啱,我係大埔同CWB都有報呀!
大家一齊努力啦!
你幾時interview大 ...

統一d ? 3間幼稚園/幼兒園係行政獨立架喎 ~
況且我係頁頭講清楚 :

報咗2010銅鑼灣 [聖保祿幼兒園] 的,一齊傾吓啦

就係唔想大家混淆囉

原帖由 lovelinda 於 10-3-10 16:06 發表
我住九龍

我都係住 kln, 不過真係無唸過 apply 埋 大埔 spn . hehe
一來自己都唔熟果頭d 路 .....

妳真係勁 ....

hi, max, or spn 家長

頭先我係 商場見到一個 應讀 n3 or 4 spn 的小朋友,
突然令我唸到就係當spn 學生 長大了, 唔須要 nap 時, 學校點安排呀 ??

個別唔瞓的有其他 野做 ? 還是都要佢地瞓/休息下呢 ???

我無apply 大埔呀, 因為住tko, 一程車係要1hr15min...

原帖由 lovelinda 於 10-3-10 15:45 發表

stinkyrabbit111 , 咁你有無apply 大埔呀?

其實我好interested in spn/spk d野, 不過又唔敢問太多, find out太多, 好驚自己太代入去....唔成功會好disappointed....你地有無咁既想法?

原帖由 max1116 於 10-3-10 16:19 發表

況且我係頁頭講清楚 :

報咗2010年銅鑼灣 [聖保祿幼兒園http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=87&cb=11224469&n=a136fd09] 的,一齊傾 ...

咁講法係咪interview的形式都會唔同架?

原帖由 max1116 於 10-3-10 16:19 發表

況且我係頁頭講清楚 :

報咗2010年銅鑼灣 [聖保祿幼兒園http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=87&cb=11224469&n=a136fd09] 的,一齊傾 ...

max, 我想你誤會了,我話"統一d"是指we can talking in same forum,咁我唔駛always check many forum啦!

而且我梗係知道3間幼稚園/幼兒園係行政獨立啦!
我對3間幼稚園/幼兒園都非常熟悉......

原帖由 lovelinda 於 10-3-10 22:23 發表

真係要高人指點喇 ~

下﹖咁有咩消息可唔可以講黎聽下﹖唔方便,pm 都可以喎﹗

原帖由 lovelinda 於 10-3-10 22:23 發表

我有朋友過幾日會去 in tai po spn,遲 d 可以分享下﹗

原帖由 MAMAMEEE 於 10-3-10 20:45 發表

咁講法係咪interview的形式都會唔同架?

我都知有時係人算不如天算,所以我覺得最好有後路,即係就算入唔到呢間,入到間 backup 都開心既,咁就無咁大壓力囉﹗

今個星期六我都會 in victoria,係 n 班,另外屋企附近經已 confirm 左一間 n 班……

我覺得細女 0712 蝕低,入唔到 spn,今年讀邊度都好啦﹗出年再揀 k1 考,到時係大女,理應多好多選擇,可能到時唔係人地揀我,係我揀人呢﹖咁當然仲可以再考 spk,咁到時就優勢好多喇﹗因為返多左一年學,一定醒目d啦﹗起碼就算單獨行入課室唔會喊掛﹖(唔係呢年學咪白返﹖)

所以大家可以積極『迷戀』,但記住要存有一顆平常心……我夠曾經迷戀型男啦﹗家下嫁左個戇男咪一樣幸福美滿﹖

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-3-10 20:10 發表
其實我好interested in spn/spk d野, 不過又唔敢問太多, find out太多, 好驚自己太代入去....唔成功會好disappointed....你地有無咁既想法?

盡自己能力為囡囡安排, 尤其是細B, 我囡囡係0611, 現就讀大埔SPN (n1). 大家加油!

原帖由 siumuichu 於 10-3-11 09:55 發表
我都知有時係人算不如天算,所以我覺得最好有後路,即係就算入唔到呢間,入到間 backup 都開心既,咁就無咁大壓力囉﹗

今個星期六我都會 in victoria,係 n 班,另外屋企附近經已 confirm 左一間 n 班……

我覺得細女 0712 蝕低 ...
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞孟.

原帖由 siumuichu 於 10-3-11 09:55 發表

我覺得細女 0712 蝕低 ...

SIUMUICHU ,

我女女係 0711 ,  如果出年再考 k1做大女,
又唔知係唔係間間都接受超大女申請.

我知己就知 spk & pui ching 可以 ... 其他 就唔知...有無資料可以 share 呢 ??

醒目開學勳章

原帖由 kiteli 於 2010/3/10 18:07 發表
hi, max, or spn 家長

頭先我係 商場見到一個 應讀 n3 or 4 spn 的小朋友,
突然令我唸到就係當spn 學生 長大了, 唔須要 nap 時, 學校點安排呀 ??

個別唔瞓的有其他 野做 ? 還是都要佢地瞓/休息下呢 ??? ...

Hi! They can do homework or reading!
‹ 上一主題|下一主題