用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

原帖由 siumuichu 於 10-3-6 17:05 發表
我都返黎喇﹗我大約10:00 去到,5分鐘就可以出返黎喇﹗application no. is 4xx

希望幫呀女踏出人生成功既第一步﹗

以後既事要交比天主喇﹗

我見到今日有家長成本相簿帶去叫老師揀一張﹗ ...

me too.... only 5mins...

i arrived at 11am, the no. already 5xx.....

wow... 1 hour only.... have hundred of people....

原帖由 siumuichu 於 10-3-6 17:05 發表
我都返黎喇﹗我大約10:00 去到,5分鐘就可以出返黎喇﹗application no. is 4xx

希望幫呀女踏出人生成功既第一步﹗

以後既事要交比天主喇﹗

吓 ! 咁老師有咩反應呀 ???

原帖由 kwanlam818 於 10-3-6 18:31 發表

me too.... only 5mins...

i arrived at 11am, the no. already 5xx.....

wow... 1 hour only.... have hundred of people....

11點已經 5xx ?????? 真係破紀錄了 ~

請問有無下午交表的家長們來分享呀 ???

max1116, 交表時間係至到1點

我約11:30到....no.6xx
第一次交表唔洗5分鐘

dead line 1pm, 照extrapolate, 應該有 around 1000

原帖由 max1116 於 10-3-6 19:04 發表
請問有無下午交表的家長們來分享呀 ???

貢獻勳章

[img]http://forum.baby-kingdom.

大家好 ..
我今日 around 12:1 5 去到, 都不用點等....  我 no. 係 71x .....

我估今年應 around 800 張 application forms 到

max, kaheibaba,

妳地果年幾多人爭一個位呀 ??? 今年係唔係算多呢 ??

陰公, 今年係要等到 6月尾前先知 收唔收 .
而 interview 係 within 5月- 6月呀 ..

真係等信 越等越緊張呀 ... too bad ...

係呀, 想知多一點點 ..... 唔知 spn 有無校車安排, 行唔行 kln east ka 呢 ?? (因為我見妳地講 自己帶返/放學) ...

老師真係幫佢揀左張呀﹗ 早知我都帶本去啦﹗

原帖由 max1116 於 10-3-6 19:02 發表

吓 ! 咁老師有咩反應呀 ???

咦﹖原來好多架喇﹖我以為會過千~~~

原帖由 max1116 於 10-3-6 19:03 發表

11點已經 5xx ?????? 真係破紀錄了 ~

各位﹗祝順順利利呀﹗黎緊互相 support 下﹗我一定日日夜夜都諗住﹗

原帖由 KaHeiBaBa 於 10-3-6 20:28 發表

唔好怪佢,因為佢今年冇睇申請表 (冇需要) !!

再加上佢上次申請係 "10" 年前,係會比較難記番起 !!

just kidding !!

我面皮咁厚都唔怕你笑,況且我又真係烚吓烚吓的

wow!! That's really a lot this year then!

原帖由 wootaitai 於 10-3-6 23:01 發表
my elder daughter was a 2004 b. back then i think there were around 300-400 applicants (guessed from BK)

原帖由 kiteli 於 10-3-6 21:25 發表
大家好 ..
我今日 around 12:1 5 去到, 都不用點等....  我 no. 係 71x .....

我估今年應 around 800 張 application forms 到

陰公, 今 ...

我果屆 (即"10"年前)約6XX人申請。

大家好 ..

陰公, 今 ...

有校車去KLN East的,我地堅持帶個女返/放學,都係想了解她的校園生活同埋進度多一些。

你好呀kwamlam818,

記唔記得我呀?今日我都有去交表,no 3xx,我覺得你女女機會好大,因為我個是仔,你有報其他學校嗎?

好欣賞老師/校方唔收封信 , 咁做真係會公平D, 真係唔想見到個社會咁現實, 咩都係靠關係.

呀,頭先交表時有個媽媽出示左一封reference letter,想連埋報名表話一齊交,但個老師好肯定咁樣拒絶左佢話唔收, 睇黎好幾公平咁..

Kate 媽咪,
Take it easy 啦, 因為真係唔知學校有咩收生標準, 我會豁出去, 會好似等中六合彩既心態架啦 .  

真係等信 越等越緊張呀 ... too bad ...

咁都得 , 若果個個家長都係咁, 學校/老師咪好唔得閒   .

‹ 上一主題|下一主題