用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

祝各位大小朋友聖誕快樂,開開心心

又有聖誕相睇喇 !

貢獻勳章

原帖由 max1116 於 10-12-24 15:21 發表
祝各位大小朋友聖誕快樂,開開心心

Happy 2011 !!

老師真係好 ,KaHei 畢業離開 SPN 已有半年了,老師昨天仍來電問候;因此,妳話我點捨得離開 SPN topic 丫 ??
[img]http://forum.baby-kingdom.

回復 2363# KaHeiBaBa 的帖子

太好喇 ~

又有聖誕老人相睇喇 !!!!!!!

見倒你地o係道交流SPN的種種,真係好開心呀!我都好想我既BB可以入SPN

想問下你地有咩方法去impress學校 in your application?洗唔洗整profolio咖?單憑application form,真係好難distinguish喎

真係年紀大,機器容易壞。
昨日一役,依家周身骨痛

原帖由 smalltungtung 於 11-1-10 14:24 發表
見倒你地o係道交流SPN的種種,真係好開心呀!我都好想我既BB可以入SPN

想問下你地有咩方法去impress學校 in your application?洗唔洗整profolio咖?單憑application form,真係好難distinguish喎 ...

有咩方法 ?? 唉 ~ 又點會有答案啊 ~
application form上無話要呈上什麼profolio,詳情你問吓學校最穩陣喇 ~
總之,唔試就肯定零機會啦 ~ 努力啊 !!!!!

醒目開學勳章

回復 2367# max1116 的帖子

我女回程中
我下午返到公司係咁 仲倦過返工
我家姐姐今日將盆嘢放左路台吹風 唔知會唔會冷親

我都無乜信心養大果盆花啊 ~

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 11-1-13 11:22 發表
我都無乜信心養大果盆花啊 ~

部份葉已

原帖由 jl118 於 11-1-13 21:12 發表

部份葉已

可能真係冷親啊 ~

我都想幫BB報SPN...我想問係未只收雙職家長既小朋友架?....(因為學校網頁話盡量服務有全日託管需要的兒童)....請各位教教路....因為我是全職媽媽...

貢獻勳章

原帖由 cherryiiiii 於 11-1-15 19:22 發表
我都想幫BB報SPN...我想問係未只收雙職家長既小朋友架?....(因為學校網頁話盡量服務有全日託管需要的兒童)....請各位教教路....因為我是全職媽媽...

肯定唔係 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 max1116 於 11-1-10 13:52 發表
太好喇 ~

噚晚 KaHei 突然慶起,要入 SPN 學校網站八卦吓喎;結果就成晚唱校歌唱個不停,搞到我幾乎想頒個 "金曲金獎" 俾佢 !!

KaHeiBaBa
謝謝你的回覆....幾驚冇人覆我呀.....咁即係有入到既都係全職媽媽?咁收生準則係咩呢??(好似尼個問題都好深)...哈哈...分兩日睇先睇晒你地D POST....好羨慕你地可以亙相支持....更羨慕入到既呀....希望到我報果年都可以係咁啦....

貢獻勳章

原帖由 cherryiiiii 於 11-1-16 11:23 發表
KaHeiBaBa
謝謝你的回覆....幾驚冇人覆我呀.....咁即係有入到既都係全職媽媽?咁收生準則係咩呢??(好似尼個問題都好深)...哈哈...分兩日睇先睇晒你地D POST....好羨慕你地可以亙相支持....更羨慕入到既呀....希望到 ...

唔駛客氣 !!

唔駛驚o架,阿 max 佢會盡量回答你哋嘅問題,佢好 nice o架,你哋可以放心 !! (因為佢囡囡仍然就讀 SPN,所以佢嘅資訊會比我 update)

冇錯,因為囡囡都有 D 同學媽咪係 full time mom !!

收生準則學校先知,呢個問題唔只深,簡直係唔識答、唔知點答,甚至冇資格答、唔敢答 !!

預祝你嘅小朋友可以考入 SPN、心儀嘅學校 !!

我當然會盡量答啦 ~ 不過我份人”烏SIR SIR”,唔肯定的都唔會亂咁講的。其實呢度都有好多好心人不定時上來分享資料的 ,得閒多d上來睇吓呢度或前幾年的topics啦 ~ (好似賣緊廣告咁)

就算我個女係度讀緊,都絕對無可能捉摸到校方的收生標準。今年仲輪到我細女報考,又要開始緊張喇 ~

KaHeiBaBa

多謝你呀.....

原帖由 max1116 於 11-1-17 15:14 發表
我當然會盡量答啦 ~ 不過我份人”烏SIR SIR”,唔肯定的都唔會亂咁講的。其實呢度都有好多好心人不定時上來分享資料的 ,得閒多d上來睇吓呢度或前幾年的topics啦 ~ (好似賣緊廣告咁)

就算我個女係度讀緊,都絕對無可能捉 ...

hi 大家好 ~~ 我由囡囡係我肚裡面個一刻, 已經日想夜想 報考 SPN 。  我想問呢囡囡 June2010 算係大b定細b ?? , 是否黎緊3月份就要去報名呢 ??  唔好意思咁多問題
愛美麗 亦愛身體 愛工作 亦愛玩樂 熱愛生命 亦愛探索 珍惜每一刻 ~~因為生命給你的已很不錯~~ Enjoy Life...... Life is a gift :-D
‹ 上一主題|下一主題