用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道面試結果
樓主: Kanasboop
go

宣道面試結果 [複製鏈接]

如果st. cat同宣道應揀邊間?
原帖由 sunsunmimiqq 於 10-3-30 12:49 發表
中英文都無問題架, 學校出俾學生D信都係用中文, 舊年我個女搵小學要求學校寫推薦信, 佢地都係寫中文.

另外, 下午班真係有下午班既好, 我就係下午班既支持者lar ! ...

原帖由 EFJ3 於 10-3-30 10:06 發表
Hi babycreamy, do you have other offers??

Yes ar...不過我鍾意宣道多d...其實阿女interview時都幾好呀...唔知why 唔收..??

HIHI

我同老公都喜歡宣道架
不過 收到信係 WAIT ...我問了十個朋友都係WAIT 喎..
佢地係咪吾會有些信係話吾收架???
我真係好想知...
而我識既朋友中都今年 K1 沒有一位小朋友可以入到這間宣道讀...
WHY ?? WHY ?? 佢地想收咩學生架?? 我都好想知

waiting list too...

maggie5902,

當年,我個女都考到St.Cat, 但選擇在宣道,因老師真是對小朋友好好及了解,不強迫,小朋友愉快學習.  我兩個小朋友都是讀宣道的.

原帖由 maggie5902 於 10-3-30 13:25 發表
如果st. cat同宣道應揀邊間?

老師有愛心, 關心學生, 培育學生學習興趣, 品德教育尤甚出眾, 另外當上了小學, 一般都能跟上, 及被歸類為乖巧學生.

kit-long,
妹妹收左! 我都將會係兩個小朋友都在宣道讀呀, 我同家姐都好開心!!  

原帖由 kit-long 於 10-5-12 08:58 發表
maggie5902,

當年,我個女都考到St.Cat, 但選擇在宣道,因老師真是對小朋友好好及了解,不強迫,小朋友愉快學習.  我兩個小朋友都是讀宣道的.

宣道D MISS 好好呀, 我沒有去辨入學手續竟然打電話比我問我咪要放棄喇.否則要立即CALL WAITING 緊嘅小朋友. 好欣賞佢地咁有心去 follow, 其實佢好多人等住入呀,第二間未必會咁做!

原帖由 kit-long 於 10-5-12 08:58 發表
maggie5902,

Me 2.  My daughter gained admitted to St.Cat but I decided to choose Alliance for her.  So far so good la.  She is very eager to go to school every day.  Happy learning but still strict discipline and foundational training.  Very impressed with the teachers.

恭喜你們!

原帖由 rebeccachor 於 10-5-17 11:34 發表
kit-long,
妹妹收左! 我都將會係兩個小朋友都在宣道讀呀, 我同家姐都好開心!!  

我個囡都係waiting, 都好想知係咪個個都係wait, 我幾個fd的小朋友, 都係wait, 可能真係無人rej的!  
有幾多個媽媽收到通知有位呢?!
‹ 上一主題|下一主題