用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有無人在"言行補習中心"補英文
go

有無人在"言行補習中心"補英文 [複製鏈接]

有無人在灣仔"言行補習中心"補英文? Any comments??
   2    0    0    0

They have a lot of homework - detention for unfinished homework.
Dictation (approx 30 words) every week - detention if (I think) over 30% of mistakes.
Cheap but comprehensive which covers grammar, listening, writing.

原帖由 888aliu 於 10-3-3 12:57 發表
有無人在灣仔"言行補習中心"補英文? Any comments??

totally agreed!!

原帖由 Summer96 於 10-3-4 00:28 發表
好高鬥,職員態度惡劣,好像貼錢買難受,離開後覺得好開心。

Yes, I agree also, 但若孩子習慣他們的方法, 英文會keep到好好, 所以最好由小學開始係言行學, 到中學先入, 孩子啋你都傻.

我怕打去問又怕俾人串, 請問可唔可告知小學幾年級開始有得補 ? 唔知一個月大約俾幾多$?
原帖由 add2009 於 10-3-5 20:06 發表
Yes, I agree also, 但若孩子習慣他們的方法, 英文會keep到好好, 所以最好由小學開始係言行學, 到中學先入, 孩子啋你都傻.

如無記錯係由五年級有得補,但要考入學試,一年有幾次考試,就算考到都要有位先安排入學,電話好難打通,最好自已上去問。

原帖由 twchung 於 10-3-5 23:40 發表
我怕打去問又怕俾人串, 請問可唔可告知小學幾年級開始有得補 ? 唔知一個月大約俾幾多$?  

Summer96  & outdoor,

Thanks a lot !
我最怕自己走上去, 有時都唔知點問......

原帖由 outdoor 於 10-3-6 09:27 發表
如無記錯係由五年級有得補,但要考入學試,一年有幾次考試,就算考到都要有位先安排入學,電話好難打通,最好自已上去問。

我個女係言行讀,但係佢只係收小5至中一生,中一後不收,所以想讀就要升中二前考入,但考到後也要排隊,有排等!!!

佢哋首輪評估好似喺四月,我果陣都係就咁打電話去book時間,OK喎。

‹ 上一主題|下一主題