用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 劍鳴n班不可升k1的準則係...????
樓主: luiflora
go

劍鳴n班不可升k1的準則係...???? [複製鏈接]

回覆 6# luiflora 的文章

I would be very helpful if you could PM me your reason coz I am also very concerned about my son's KG choice.

原帖由 mylee6 於 10-2-22 14:18 發表
I would be very helpful if you could PM me your reason coz I am also very concerned about my son's KG choice.

SORRY !! 我不想多說,因為我覺得真的會傷到有些家長!!!現今找學校真的好辛苦,有些家長的小朋友考入了,他們是很開心的!!!所以我決定不pm你地講任何野!!!如果大家真的有心了解hkps,你地可以打"樂基"兩個字,內有很多文章都是家長的心聲,有說它的好,有說它的不好!!!我唸甘對大家都公平d!!不需要以我個人的經驗而影響大家的看法!!

原帖由 luiflora 於 10-2-22 17:25 發表

SORRY !! 我不想多說,因為我覺得真的會傷到有些家長!!!現今找學校真的好辛苦,有些家長的小朋友考入了,他們是很開心的!!!所以我決定不pm你地講任何野!!!如果大家真的有心了解hkps,你地可以打"樂基"兩個字,內有很多 ...

bk 的家長都是雪亮的, 如果你有理據, 我相信在 bk 談論不會傷到其他家長吧. 我在 bk search 過, 發覺 luiflora 你的發言常常提到樂基, 指學校跟你有負面的過去 (應是指 admin 而不是教學方面, 因你小朋友還未入學), 但又未能指出是發生何事, 我覺得這樣對學校, 家長, 或你自己都不公平吧.

醒目開學勳章

原帖由 ParrotCarrot 於 10-2-23 08:18 發表

bk 的家長都是雪亮的, 如果你有理據, 我相信在 bk 談論不會傷到其他家長吧. 我在 bk search 過, 發覺 luiflora 你的發言常常提到樂基, 指學校跟你有負面的過去 (應是指 admin 而不是教學方面, 因你小朋友還未入學) ...

我咁睇, 如人家唔想講, 總有她的原因, 無話對邊個唔公平, 始終呢d 事係私人事 (發生在學校與她之間的事), 人地有權唔公開的.  何必追問.

原帖由 monkey05 於 10-2-23 09:43 發表

我咁睇, 如人家唔想講, 總有她的原因, 無話對邊個唔公平, 始終呢d 事係私人事 (發生在學校與她之間的事), 人地有權唔公開的.  何必追問.

好多謝你支持!!!或者我真的不該講了少少,而被大家甘好奇!!都是自己一時又理志(唔應該講),一時又衝動(想吐少少苦水),唉~~都是自己性格問題!!!難怪人地想追問!!!anyway好多謝你支持及明白 !!日後自己講野真的要小心d !!

原帖由 ParrotCarrot 於 10-2-23 08:18 發表

bk 的家長都是雪亮的, 如果你有理據, 我相信在 bk 談論不會傷到其他家長吧. 我在 bk search 過, 發覺 luiflora 你的發言常常提到樂基, 指學校跟你有負面的過去 (應是指 admin 而不是教學方面, 因你小朋友還未入學) ...

我諗我應該同luiflora道歉, 如果唔係我提起, 其他家長應該唔會咁樣追問佢, 攪到咁真係唔好意思

點都好, 我選擇尊重人地既意願.

原帖由 elmolly 於 10-2-23 10:06 發表

我諗我應該同luiflora道歉, 如果唔係我提起, 其他家長應該唔會咁樣追問佢, 攪到咁真係唔好意思

點都好, 我選擇尊重人地既意願.

唔緊要啦!!!好小事姐!!!大家依家最重要的是幫小朋友找一間心儀的學校!!希望快d結束(最後咩學校都好,有了決定及結果,日子都會好過d)!!

While I am not trying to pick on any mum, I notice that some threads suggested that it took 關係 in order to enter the HKPS.

It is not true and unfair to the school.  My son is fortunately admited to the playgroup of the school yet we don't know any of the staff there.

我好相信km係一間好學校,我仔仔現在讀n班,佢非常鍾意學校嘅老師,連校工啲名都知.
學校上學期幫佢介片.教唱好多英文兒歌.連中文詞語都有本事教識一個兩歲幾三歲的人仔.(例生病...玩具...)程度之深出孚想像...
我也知有同班同學不能升上k1,原因有說功課做得好同参與學校活動有關.
‹ 上一主題|下一主題