用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

人事變動??? [複製鏈接]

hi! 各位家長,

聽說何校長已經離職,請問有新校長上任未? 現時老師流失比率是否很高?對小朋友有多影響嗎?請分享!THX!
   0    0    0    0

原帖由 babycam 於 10-2-11 17:45 發表
hi! 各位家長,

聽說何校長已經離職,請問有新校長上任未? 現時老師流失比率是否很高?對小朋友有多影響嗎?請分享!THX!

babycam
你小朋友會在09/2010入讀嗎?
我囝是下午班.

我都見到何校長離職, 唔知有冇影响呢?

hi! 禧媽媽,

我囝囝今年9月就入學, 睇到有媽咪話何校長離咗職又有部份老師離職, 似乎佢地內部有好亂, 所以有d擔心唔知對小朋友有咩直接影響.
希望佢地盡快調整好,新人事就有新氣象啦.

原帖由 禧媽媽 於 10-2-24 11:34 發表

babycam
你小朋友會在09/2010入讀嗎?
我囝是下午班.

我都見到何校長離職, 唔知有冇影响呢?

原帖由 babycam 於 10-2-24 19:25 發表
hi! 禧媽媽,

我囝囝今年9月就入學, 睇到有媽咪話何校長離咗職又有部份老師離職, 似乎佢地內部有好亂, 所以有d擔心唔知對小朋友有咩直接影響.
希望佢地盡快調整好,新人事就有新氣象啦.

...

babycam
你可以分享下, 點解揀士德嗎?
我就因為口啤+校舍+師資...., 但最頭痛係~返學唔知點好, 因為步行唔好行, 坐小巴又要預時間, 又唔知校車點安排, 如果校車時間 ok, 我會揀坐校車, 學校話5月先安排其他野, 而家申請梗上午班.
你呢? 住邊頭

HI! 禧媽媽,

我楝士德個原因好簡單, 因為我係舊校畢業生, 所以情有獨中想比仔仔讀埋同一間幼稚園咋, 兩代人都讀同一間學校, 感覺都幾得意.  
我地都唔係住附近GA, 所以唔可以親自湊囝囝返學,多數要坐校車.

原帖由 禧媽媽 於 10-2-25 11:37 發表

babycam
你可以分享下, 點解揀士德嗎?
我就因為口啤+校舍+師資...., 但最頭痛係~返學唔知點好, 因為步行唔好行, 坐小巴又要預時間, 又唔知校車點安排, 如果校車時間 ok, 我會揀坐校車, 學校話5月先安排其他野, 而 ...

原帖由 babycam 於 10-2-25 13:16 發表
HI! 禧媽媽,

我楝士德個原因好簡單, 因為我係舊校畢業生, 所以情有獨中想比仔仔讀埋同一間幼稚園咋, 兩代人都讀同一間學校, 感覺都幾得意.  
我地都唔係住附近GA, 所以唔可以親自湊囝囝返學,多數要坐校車.
...

babycam
呵呵...你係舊生, 係咪好有感覺呀
你咪好熟荃灣/葵青區? 第時小學唔洗周圍搵資料

babycam
你囝而家有冇返學 ?

e+無比囝囝返學啊, 等9月先正式返士德啦. 不過最近都留意緊幫囝囝報d學前預備班.
原帖由 禧媽媽 於 10-2-25 14:58 發表
babycam
你囝而家有冇返學 ?
‹ 上一主題|下一主題