用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 代友問: ST. PAUL BOY VS 英華
go

代友問: ST. PAUL BOY VS 英華 [複製鏈接]

朋友既囝囝考到港島區既ST. PAUL BOY & 九龍區的英華小學, 如果地區唔係問題 (因為CONFIRM後可以隨時搬近學校), 請指教以下問題:

1. 兩間學校既返學放學時間如何?

2. 兩校的校風, 學術成績, 小朋友品行, 功課量, 默書測驗考試量等等又如何呢?

3.  課外活動安排方面, 小朋友有無需要放學後留在學校參予課外活動的呢? 如果有, 通常要多留幾耐呢?

謝謝解答!
   0    0    0    0

代友答:

1. 兩間學校既返學放學時間如何?

YW:0800 - 1430 hrs.

2. 兩校的校風, 學術成績, 小朋友品行, 功課量, 默書測驗考試量等等又如何呢?

Don't know.some kids good and some kids bad.  Some kids perform better whilst some don't.

It applies to all schools...regardless to band 1 or band Q.

3.  課外活動安排方面, 小朋友有無需要放學後留在學校參予課外活動的呢? 如果有, 通常要多留幾耐呢?

YW: most activities are on SAT in school.

Hope your friend finds the  answer on St Paul boys.

原帖由 smartcar 於 10-2-10 11:03 發表
代友答: ...

"代友答".
I like this. Very funny.
‹ 上一主題|下一主題