用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: dogdogling
go

校車問題 [複製鏈接]

Yes 2010 年K1 主流班 上午班,
請問上午幾時pick up 小朋友 ga ?
何時在荃灣 pick up 放學 ga (如果有課外活動)?
thank you

原帖由 Agneschoi 於 10-3-3 13:18 發表
Yes 2010 年K1 主流班 上午班,
請問上午幾時pick up 小朋友 ga ?
何時在荃灣 pick up 放學 ga (如果有課外活動)?
thank you

Agneschoi,

上午上車時間7:55 碧堤車站.  如果冇課外活動, 落車時間係12:35.

至於 課外活動後的 pick up time(荃灣), 這個就不大清楚啦...sorry.
其實係一家四口子

原帖由 一家三口 於 10-2-26 19:42 發表

silvia_ng ,

妳真係好記性呀....

現在課外活動深井已經冇校車到啦..... 如要join 課外活動, 唯一辦法去荃灣上車/落車咋....

哈哈! 有時都幾有記性架! BTW, 你細女係咪都考家姐間學校呀?

原帖由 silvia_ng 於 10-3-4 10:23 發表

哈哈! 有時都幾有記性架! BTW, 你細女係咪都考家姐間學校呀?

silvia_ng,

我會比細囡repeat k2 呀.  家姐間學校係首選.  但都驚考唔到. 因為認識一位家長大囡讀小三, 同囡囡一班, 但細佬只係waiting咋. 所以要有兩手準備.

妳又考邊間呀??(除了哥哥那間外)
其實係一家四口子

原帖由 一家三口 於 10-3-4 10:33 發表

silvia_ng,

我會比細囡repeat k2 呀.  家姐間學校係首選.  但都驚考唔到. 因為認識一位家長大囡讀小三, 同囡囡一班, 但細佬只係waiting咋. 所以要有兩手準備.

妳又考邊間呀??(除了哥哥那間外) ...

妹妹好尾出世咩? 做咩比佢REPEAT? 呀家姐間學校收生太少啦...我地果邊都有呢D CASE, 不過直頭係REJECT, 所以我都擔心我家小妹考唔到呢。
另外會考咩就未唸呀, 但會去DGJS玩下囉 可能再考德望同埋真光。不過哥哥果間先係首選...

原帖由 silvia_ng 於 10-3-4 12:55 發表

妹妹好尾出世咩? 做咩比佢REPEAT? 呀家姐間學校收生太少啦...我地果邊都有呢D CASE, 不過直頭係REJECT, 所以我都擔心我家小妹考唔到呢。
另外會考咩就未唸呀, 但會去DGJS玩下囉 可能再考德望同埋真光。不過 ...

妹妹係12月頭B呀. 所以會比佢REPEAT.  其實我都喜歡"播道", 但太遠啦....請問邊間真光呀.....
其實係一家四口子

原帖由 一家三口 於 10-3-4 13:01 發表

妹妹係12月頭B呀. 所以會比佢REPEAT.  其實我都喜歡"播道", 但太遠啦....請問邊間真光呀.....

IC....同老師講左想REPEAT啦?

如果你返播道又真係好遠喎...我就冇唸呀, 因為我都好怕遠呢...

九龍真光, 係私校, 不過未正式研究。之前只係幫呀仔睇男校等等資料, 女仔真係未STUDY...有冇好介紹

呢間真光
http://www.ktlms.edu.hk/primary/school/school.html

原帖由 silvia_ng 於 10-3-4 14:36 發表

IC....同老師講左想REPEAT啦?

如果你返播道又真係好遠喎...我就冇唸呀, 因為我都好怕遠呢...

九龍真光, 係私校, 不過未正式研究。之前只係幫呀仔睇男校等等資料, 女仔真係未STUDY...有冇好介紹 ...

同老師講過repeat 啦.

其實我prefer 男女校.
其實係一家四口子

hi all,

我個女都系讀今年的K1, 我地住旺角,吾知几點上車呢?
另外,几時會再收到學校的通知?几時辦入學手續?几時開學呢?因我打算同個女去旅行,所以想知道來緊的程序,謝謝。

hello, my son is also accepted by TT AM class in 2010 / 11.  And we live in Sea Crest Villa, Sham Tseng.  
After reading this thread, I am surprise that there is no "school bus service" after the Extra curricular activties.  :(

有的....我住在翠擁...(8:20上車)..                              
原帖由 cecichow 於 10-4-8 00:45 發表
請問有無校車去馬鞍山架?謝謝!

我仔仔都應該會今年9月入讀k1!  
但我想請問油麻地駿發花園係咪有校車,
同幾多點上車架?!
咁放學又會係幾多點呢?!
‹ 上一主題|下一主題