用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 waiting的入學機會高唔高?
樓主: annwan
go

waiting的入學機會高唔高? [複製鏈接]

Dear,

我囡囡是waiting list, 咁入學的機會高唔高? 聖心的waiting有幾多人架?
   0    0    0    0

如果上年有40個人係補上, 咁即係仲有機會.
其實當知道囡囡考唔到時, 個心好down, 不過我亦好明白其實interview係好講好多因素, 唔同考卷咁答對一分就比一分你, 講求禮貌, 對答, 行為, 性格咁...好多野係家長控制唔到, 仲要睇下面試時囡囡的心情, 哈哈! 家長可以做的事情係有限, 真係有少少講彩數.

我今日都寄左信比校長啦, 原來要每月寫一封, 我都要努力下先, 唔該晒你 Mrs aj! 多謝你的分享!

信應該有三款, 一款係收, 一款係唔收你, 一款係通知你係後備生, 我囡上年係唔收, 今年係後備生, 無緣收到直接收生信, 哈哈! 只要你有去面試, 都會收到信回覆的, 只要你比的回郵信封係無寫錯地址!

原帖由 candietweety 於 10-2-5 22:48 發表
我係uk家長,想請問waitinglist係會唔會知自己on list架?係咪有信俾你話你知?如果無信,係咪即係rejected?
我係代人問,因為當年個囡係直入,我唔係好清楚,請指教! ...

我老公話佢交表個日排左兩條街...都真係好誇. 我自小已知聖心係好學校, 自己細時讀唔到, 都希望個囡讀到, 比我更有出色!!!
‹ 上一主題|下一主題