用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 各位家長會預留多少"錢"為小朋友交留位費??? ...
go

各位家長會預留多少"錢"為小朋友交留位費??? [複製鏈接]

各位家長會預留多少"錢"為小朋友交留位費???
可能同一時間有多間學校取錄, 而又心大心細 唔知點揀
   0    0    0    0

原帖由 beckhamtam 於 10-1-29 14:58 發表

無得預計 ! 這情形實太普遍 !

It's really hard to say, sometime you will get the best school in September after you paid all school fees, school uniforms, books and misc.
It's all depend your investment mind.
But also, the future of your sweetie.

如果真的出現這情況, 應該提早認真考慮, 對自己所報考的排序, 只比頭三位的留位費, 假設報了10間, 心儀的學校按序祇有第3, 5, 7收了, 其他未放榜或落選, 如果3號已經唔差, 可以接受, 就只交3號, 再等1,2號; 如果1,2號機會其實很微, 可以交埋5號作保險, 如果之後6號又收, 而實在又不太好, 就索性唔交費, 盡快放位比其他真的有需要的同學...

如果一直唔排序, 自己又難取捨, 又浪費金錢, 最重要是影響了真正有需要而又排在後補名單的人....

原帖由 beckhamtam 於 10-1-29 02:58 PM 發表

請問通常每間的留位費大約多少?

通常會係一個月嘅學費, 每間學校都有唔同

原帖由 magiccandy 於 10-1-31 11:44 發表

我想問吓:咁大家交咗幾多間嘅留位費???

Dear parents,

Not only the money, and also the times.
You have to bring along to different schools within three weeks for interviews, examinations, visiting schools.
Waiting for the results and watching your mobile phone all the time.

Exhausted!

留位費由唔使錢至一個月學費都有, e.g.:

SPCC & KTS - $nil
CKY - $490
GT - $490
SMC - $500
Good Hope - $600
SFA - $800
DGJS - $1,000
APS - $1,000
SJC - $1,150
SSCPS - $5,000

原帖由 magiccandy 於 10-1-31 11:44 發表

那津校扣門成功後需交留位費嗎?

It's no need pay anything for aided schools or government schools.
But, You have to pay the books, school uniforms and wait for the best one coming maybe in September.

留一間咪得囉.兩間都免強接受.
100%浪費+自私的行為.

將來唔通不停離婚嫁更有錢的老公呀.
無知是福
‹ 上一主題|下一主題