用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問邊幾間私小, 唔俾參加統一派位?
go

請問邊幾間私小, 唔俾參加統一派位? [複製鏈接]

如題.
thanks.
   0    0    0    0

我只知培正!

St. Stephen's (Stanley)

吓!咁大濟.
唔係淨係直資唔比乍咩?
無知是福

高主教都要放棄大抽獎

民生

原帖由 Eden_Chit 於 10-1-27 15:37 發表
我只知培正!

小兒剛被培正取錄, 但沒要求我放棄大抽獎!

唔好意思, 知道你仔仔被培正取錄, 我想請問你面試形式是怎樣? 他們考咗你仔仔D咩?
萬分感激
原帖由 surewin 於 10-1-27 22:53 發表

小兒剛被培正取錄, 但沒要求我放棄大抽獎!
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

朋友女兒讀MANSUNG, 說如果是其幼稚園上,而一早已收左的,先"唔比"佢抽. 但佢好像6月6日及7日才正式公開收生,所以可以大抽獎後,知道結果先考慮報唔報.

原帖由 karen55407 於 10-1-27 17:34 發表
民生

問問題:
1) 家中有那幾個家庭成員?
2) 你和那幾個家庭成員食晚飯?
3) 爸爸和媽媽是做什麼career?
4) 你能說出詳細的住址嗎?

考觀察力:
1) 找不同
2) 看圖指出那位小朋友做錯

原帖由 surewin 於 10-1-28 20:18 發表
問問題:

考觀察力:
1) 找不同
2) 看圖指出那位小朋友做錯 ...

以上是回應培正面試問題!

thanks
原帖由 surewin 於 10-1-28 20:18 發表
問問題:

考觀察力:
1) 找不同
2) 看圖指出那位小朋友做錯 ...
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

政府有信問有私小學位的家長參不參加統一派位,另會把參加統一派位人的資料送交私小參考的。

醒目開學勳章 王國長老

私校會通知教統局, 已出OFFER俾邊D學生
教統局會發信俾果D家長, CONFIRM佢地仲玩唔玩大抽獎, 如果玩就會通知有關私校, 私校點去"處理"就係私校既事喇
(我收過呢封信所以100%肯定)
原帖由 277177 於 10-2-2 01:00 PM 發表
如果民生收左, 我又去抽津校, 民生點解會知呀 ???  

我去抽津校, 由攞表到交 FORM, 全部都唔經學校架 WOR, 真係好奇想知點解私校會知 LOR.

是random嗎. 我都留位私校(數間),但一封信都冇收過, 而且亦進行緊第二輪抽獎.
請問收過呢封信是幾時的事? 本年度?

原帖由 Charlotte_mom 於 10-2-2 14:08 發表
私校會通知教統局, 已出OFFER俾邊D學生
教統局會發信俾果D家長, CONFIRM佢地仲玩唔玩大抽獎, 如果玩就會通知有關私校, 私校點去"處理"就係私校既事喇
(我收過呢封信所以100%肯定)
...

我收到的時候是同時收到統一派位通知書,今年一月中。

醒目開學勳章 王國長老

我相信有D私校唔想學生join大抽獎, 就會"上報"edb, 要求edb通知佢地, 有無學生join左大抽獎
有d私校唔care, 話之你抽唔抽, 咁就未必會特登上報edb喇
(我相信係咁)
我收信係自己收生落空, 又未派大抽獎表格之前
原帖由 dogmonkey 於 10-2-3 09:41 AM 發表
是random嗎. 我都留位私校(數間),但一封信都冇收過, 而且亦進行緊第二輪抽獎.
請問收過呢封信是幾時的事? 本年度?

sfa
‹ 上一主題|下一主題