用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

原帖由 stitchfriends 於 10-5-12 23:36 發表

Betty,
今朝有痾, 但肚子無寃寃痛啦, 可能適應咗.

我已經好忍口啦, 無人生樂趣 !  

你就好啦咁好效果,  咁快減走果10磅肥肉啦 ? ...

stitchfriends,

個人認為偶一為之, 千其唔好長時間用呢個方法排毒, 始終用最天然方法最佳, 讓腸有正常郁動, 否則依賴慣就麻煩啦

你今朝係未 未擦牙呀

原帖由 正46 於 10-5-13 08:47 發表
格格,

差D俾你嚇死, 以為你尋晚鏟平0左三座山添,
你知啦, 依排日日都有血案發生...

醒目開學勳章

DEAR ALL:

午安~食緊蒜蓉豉油王菜芯炒麵.

讚同布媽見解.

dear sf:千奇吾好長期依賴呢的方法,我都係飲一輪,然後謝絕探訪.

個人認為偶一為之, 千其唔好長時間用呢個方法排毒, 始終用最天然方法最佳, 讓腸有正常郁動, 否則依賴慣就麻煩啦mouth:" />

betty

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-5-13 10:15 發表

stitchfriends,

個人認為偶一為之, 千其唔好長時間用呢個方法排毒, 始終用最天然方法最佳, 讓腸有正常郁動, 否則依賴慣就麻煩啦mouth:" />

布媽,
我會飮完一樽西栴汁停一停先, 無咩痾啦, 唔停都唔得.

我唔受得燥熱食物架, 舊年去黃金商場隔離食傷心酸辣粉, 辣到黐肺, 仲攪壞我腸胃, 燥熱到不得了, 又醒唔起飮西栴汁喎, 成個幾月後至正常番咋.  

試食過一次以後都咪攪.

原帖由 bettylam 於 10-5-13 13:05 發表
DEAR ALL:

午安~食緊蒜蓉.

讚同布媽見解.

dear sf:千奇吾好長期依賴呢的方法,我都係飲一輪,然後謝絕探訪.

個人認為偶一為之, 千其唔好長時間用呢個方法排毒, 始終用最天然方法最佳, 讓腸有正常郁 ...

Betty,
千奇吾好長期依賴呢的方法 >>>>>讚同; 我都會學你咁飮一輪, 然後停一停.

我今日去大自然素食食豉油王炒麵, 唔錯.

原帖由 2bzmummy 於 10-5-13 08:49 發表

stitchfriends

2B 習慣煲粥一定落果皮,反為薑就好少落,除非係魚粥啦

2b,
我阿媽煲粥唔落果皮, 所以由細到大我都唔鍾意食粥囉, 成肚水又快餓, 但 HB 鬼咁鍾意食, 佢一話食粥我就反對.

以前有女同事貪靓, 大肚怕肥, lunch 食粥, 點知攪到水腫.

早晨!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

SF,

唔根玩啦....
落唔落果皮同你唔鍾意食粥有鬼關係咩..
仲有, 食得粥多引至水腫我就真係第一次聽.

瞓覺瞓到死就真.

原帖由 stitchfriends 於 10-5-13 23:40 發表

2b,
我阿媽煲粥唔落果皮, 所以由細到大我都唔鍾意食粥囉, 成肚水又快餓, 但 HB 鬼咁鍾意食, 佢一話食粥我就反對.

以前有女同事貪靓, 大肚怕肥, lunch 食粥, 點知攪到水腫. ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

good morning

又到星期五

早晨 今朝獅隧有事故,行車有阻滯,好在都係遲左少少到公司

原帖由 stitchfriends 於 10-5-13 23:40 發表

2b,

以前有女同事貪靓, 大肚怕肥, lunch 食粥, 點知攪到水腫. ...

咩理論黎架 唔落果皮就唔 like 食粥 ?您好鍾意食果皮架 ? 我覺得有時候食下粥 + 炒粉面都唔錯呀
點解食粥會水腫?有無誤導呀 ?

大家早晨

其實我地煲粥都唔會落果皮,反而薑絲(魚粥)
蔥粒就會有..

食粥成肚水兼水腫, 咩理論 我習慣煲好'綿'的粥而不是粥水

另外好多人以為食粥可以減肥係錯架, 因為米已經爛哂, 所以入胃時更快更易吸收澱粉質, 即好似我地想bb多點營養用粥水開奶一樣, 所以唔好誤解先好

原帖由 alicetong 於 10-5-14 09:51 發表
大家早晨

其實我地煲粥都唔會落果皮,反而薑絲(魚粥)
蔥粒就會有..

各有所好

大家又早晨啦~:loveliness:

醒目開學勳章

HI~ALL:

午安~

家裡飯餸菜香,帶左成個月,都未想叫外賣或出街食

又星期五,好有HOLIDAYMOOD.

BETTY

原帖由 bettylam 於 10-5-14 12:59 發表
HI~ALL:

午安~

家裡飯餸菜香,帶左成個月,都未想叫外賣或出街食
又星期五,好有HOLIDAYMOOD.

BETTY

Betty,
出街食飯 D 餸成日有辣椒絲架 (蒸排骨), 星期四去大自然素食, 食咗碟魚香茄子炆鴛鴦米, 有辣椒醬炒架, 尋日開始口腔生咗粒大痱子, 今日食咗盅海x 堂龜苓膏, 仲未好呀 , 你話我幾燥熱呀.

原帖由 2bzmummy 於 10-5-14 09:18 發表

咩理論黎架 唔落果皮就唔 like 食粥 ?您好鍾意食果皮架 ? 我覺得有時候食下粥 + 炒粉面都唔錯呀
點解食粥會水腫?有無誤導呀 ? ...

46, 布媽, 2b,
係果個女同事話比我聽架, 佢去產前檢查比姑娘鬧, 佢成日食粥以為減到肥.

原帖由 stitchfriends 於 10-5-14 21:45 發表

Betty,
出街食飯 D 餸成日有辣椒絲架 (蒸排骨), 星期四去大自然素食, 食咗碟魚香茄子炆鴛鴦米, 有辣椒醬炒架, 尋日開始口腔生咗粒大痱子, 今日食咗盅海x 堂龜苓膏, 仲未好呀 , 你話我幾燥熱呀. ...

有無咁誇張呀 ?一次半次都會咁 ?可能您屋企平時都食得唔夠清淡 ?

原帖由 stitchfriends 於 10-5-14 21:52 發表

46, 布媽, 2b,
係果個女同事話比我聽架, 佢去產前檢查比姑娘鬧, 佢成日食粥以為減到肥.

呢位同事都好攪鬼喎,有 BB 走去玩減肥 ?
‹ 上一主題|下一主題