用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

BB,

你搞錯啦, 我係講緊身邊, 唔係屋企呀!

原帖由 bettylam 於 10-2-3 13:05 發表
dearall:

午安~中午食左淘記的豆苗餃餃,我第一次野,好重味精啊!鼻樑麻痺左

dearsf:你呀仔好得喎~努力加油呀!下次一定攞獎.

dear 正46

點解0黎中環都唔 Call 我呀, 等我盡下地主之儀都好呀,
傻啦, 我 ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

SF,

你個仔幾大先? 如果係中學生就真係可以慳D啦.
仲要成績大進步添.

其實依D已經係時下小朋友0既必有物品, 冇會俾人笑0架.

原帖由 stitchfriends 於 10-2-3 21:54 發表

46,
上個上個星期日行黃金, 我已經應承阿仔如果考得有好大進步, 就買部大陸出嘅 iPod 比佢搭車聽, 幾百蚊咋, 佢見同學搭車聽歌, 又想要一部.
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

SF,

咁你下次真係俾滾水6到腳, 唔使趕住走先搵我同你飲奶茶
0羅....
仲有, 依0架D金魚佬唔留鬚0架啦, 係似"色冀", 你要小心呀!

原帖由 stitchfriends 於 10-2-3 22:38 發表

46,
我都滾水6腳, 雞咁腳走啦,
你唔記得我講過我肥咗咩, 仲邊敢飲多杯奶茶 ar.

我唔鍾意人留鬚架, 成個金魚佬咁.

SF,

你唔知我就係貴公公咩! 仲唔請安!

原帖由 stitchfriends 於 10-2-3 22:54 發表

2b,
46 兄係呢度係公公黎架喎 >>>>>

早晨

原帖由 stitchfriends 於 10-2-3 17:23 發表

Dear all,
做到臨收工至得閒.

唔好意思係咪我表達得唔清楚, 合格你地已經滿足話好架啦;
阿仔話考贏上次叻過佢嘅同學咋, 未知名次有無進步,

我擔心中文科咋, 一年難過一年, 中文得5字咋, 好唔滿意囉, 升到班下年 ...

stitchfriends

似乎應該睇成績多過名次喎,名次有進步 =/= 成績好左架,或者其他同學退步呢 ?

中文成績不理想是大部份當代中學生的通病,究其原因是因為,大多數父母從小都只有看重英文(您諗下係唔係?)其實不管中英,語文都是需要長時間浸淫的,還好,小朋友只是初中,現在醒覺還有時候去加強,耐心一點吧

原帖由 stitchfriends 於 10-2-3 21:54 發表

46,
上個上個星期日行黃金, 我已經應承阿仔如果考得有好大進步, 就買部大陸出嘅 iPod 比佢搭車聽, 幾百蚊咋, 佢見同學搭車聽歌, 又想要一部.

大陸既就唔叫 ipod 啦,就算正牌的 ipod,如果買隻 ipod nano 都花費不多,如果有心買,不如兩位小朋友每人一部,作為新年禮物啦

原帖由 stitchfriends 於 10-2-3 22:52 發表

2b,
連家長都唔緊張, 佢無壓力就懶散架啦.

HB 頭先比佢玩咗一陣 PSP, 平時唔比玩架, 要讀到書有進步至比玩, 無進步無得傾.

阿女果間無測驗, 平時小測咋, 今次第一次考試, Maths 爭兩分至合格, I.H. 又話唔知爭幾 ...

讀書是小朋友的責任,為什麼要父母緊張 ?

原帖由 bettylam 於 10-2-3 23:10 發表
ALL:

洗完的長髮,仲未乾

sf:我之前都間吾中買淘記的其他味道,拔無事,都吾知點解呢隻落得咁重,諗諗下都係買番東記,栗米豬肉雲吞算啦!

早幾日同偉哥唐妹食飯,聽到話東港城有蘭花展,今日放工後貢過去,原來 ...

Dear Betty

您都咁夜 ?

您要買蘭花過年咩 ?今年 2B 叻左啦,一早係花墟訂左,年尾先去拎 不過上星期花店打黎,話 HB 揀既一隻蘭花,花場通知今年唔靚,容易燒蕊(其實我唔明 )所以上星期六又去揀過,順手訂埋年桔,今年不用年卅趕頭趕命四圍跑 lu

您講果 D 奇景,我諗係時下香港,屢見不鮮,總之最緊要大家互相可以接受容忍,我地旁人都可以當睇戲

原帖由 bettylam 於 10-2-3 23:52 發表
好啦!

我碗麵差不多食完之際,但杯凍o茶仲未飲,聽到隔離4人枱的人撞到一pair男女,佢地示意要換6人枱,剛岩我隔離有人走,可以迫迫地塞5個人,佢地4男2女,搬晒過黎.

當時我都心諗,碗麵差吾多食完,拿拿臨飲埋杯野,走人, ...

Dear Betty

俾著我,我真係會刻意慢慢食,再坐一會

原帖由 正46 於 10-2-4 08:36 發表
格格,

我同太后一早提0左你啦, 宅男式教育只會害0左仔女,
不過你座山仲未大得晒, 況且只係F.1, 仲有時間0既.

46 兄

您時有高見,不過點解要拉我落水 :;pppp: :;pppp:

原帖由 正46 於 10-2-4 08:41 發表
SF,

你個仔幾大先? 如果係中學生就真係可以慳D啦.
仲要成績大進步添.

其實依D已經係時下小朋友0既必有物品, 冇會俾人笑0架.

...

會架,我覺得適量既物質俾小朋友有時候是有需要的

大家早晨好~~

Betty,

餃餃我慣左食home made ge, 最近試過買淘記ge 返home 食, 試左一包, 仲有一包都唔願開, 又係覺得味精太重囉

原帖由 bettylam 於 10-2-3 13:05 發表
dearall:

午安~中午食左淘記的豆苗餃餃,我第一次野,好重味精啊!鼻樑麻痺左

dearsf:你呀仔好得喎~努力加油呀!下次一定攞獎.

dear 正46

點解0黎中環都唔 Call 我呀, 等我盡下地主之儀都好呀,
傻啦, 我 ...

原帖由 vivi_vivi 於 10-2-4 09:27 發表
大家早晨好~~

Betty,

餃餃我慣左食home made ge, 最近試過買淘記ge 返home 食, 試左一包, 仲有一包都唔願開, 又係覺得味精太重囉

要趕緊拎番副超出黎先

原帖由 正46 於 10-2-4 08:45 發表
SF,

咁你下次真係俾滾水6到腳, 唔使趕住走先搵我同你飲奶茶
0羅....
仲有, 依0架D金魚佬唔留鬚0架啦, 係似"色冀", 你要小心呀!

...

蜥蜴 ? 您既新聞觸覺都同我差不多咁敏銳喎

good morning

尋晚去恤髮, 返到屋企, 阿仔話似冬姑頭 , 我問佢鐘意我留咩髮型, 佢話梗係長髮啦

早晨

smum

我home 3 位都係咁講架....

原帖由 smum 於 10-2-4 09:38 發表
good morning

尋晚去恤髮, 返到屋企, 阿仔話似冬姑頭 , 我問佢鐘意我留咩髮型, 佢話梗係長髮啦

2b,

我冇咩機會可以晒架, 俾小小面好喎

原帖由 2bzmummy 於 10-2-4 09:29 發表

要趕緊拎番副超出黎先

大家早晨好

今朝雖然遇到大塞車, 睇化哂的長老可以處變不驚地幫神仔call 返學校報定案會遲到, 跟住打俾阿哥報料, 佢唔揸車有so, 送埋晨仔返學後再返工, 原來8點另9點坐地窿好舒服架
‹ 上一主題|下一主題