用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 資優bb有無厭奶?
go

資優bb有無厭奶? [複製鏈接]

我個b厭奶看醫生,醫生話厭奶BB聰明d, 係真唔係呀?o禁講咪好多資優bb都會厭奶?所以想問資優兒在bb時有無厭奶呀?我就唔信醫生講喇。
   1    0    0    0

我仔仔最鍾意飲奶.  無嚴過奶的.

原帖由 preciousstone 於 10-1-26 13:34 發表
我個b厭奶看醫生,醫生話厭奶BB聰明d, 係真唔係呀?o禁講咪好多資優bb都會厭奶?所以想問資優兒在bb時有無厭奶呀?我就唔信醫生講喇。

我個女都冇厭過奶, 仲勁鍾意食奶... btw, 佢一直都係埋身食人奶, 到今日剛滿26個月大喇, 都仲食緊, 反而我諗, 成日見人講食人奶嘅bb會聰明少少, 可能係真...?!

§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

最新的硏究顯示,若小朋友停止食牛奶(包括鮮奶和奶粉)後,胃口將會大開,偏食大大改善,吸取更多的營養.
營養好自然發育好,但又關資優事?
個醫生可能流流地.

原帖由 preciousstone 於 10-1-26 13:34 發表
無知是福

bgjyguuiyh89huy

咁搞笑! 從無聽過

我仔2 years old突然之間厭奶,仲厭食......我用針筒灌佢食奶! 佢資優 好煩!!!!!

原帖由 ha! 於 10-4-1 01:41 發表
my son doesn't like milk when he was 4-5mth old really....then need to give him cereal at 5mth, after that, he can accept some milk again.

我個仔又係咁喎! 不過, 唔知係唔係資優喎! 個醫生咁攪笑架!

乜咁細個驗到資優嗎?

我都信呀!我細仔歲半已介奶,人地個個人都話咁冇營養又瘦蠻蠻,點知突然叻好多,又記性好好,今年3歲3個月,佢學0野好快,我教佢A-Z,佢可以認得晒,就算抽問都識答,1-50都識數及識認,屋企電話號碼及我同老公手提號碼都識背,又鍾意玩砌圖,宜家250塊都識砌,仲砌得好快添!我宜家已經開始教佢睇鐘,佢都開始識,佢學0野真係好快,咁算唔算係資優呀?

另外我有一個朋友佢個仔亦係好早介奶,佢10歲時已check到智商140,現讀男拔萃
我的甜蜜照歡迎參觀晉晉的第一個網頁[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/167802]歡迎參觀弟弟皓皓的新網頁:[/url=http://www.babyhome.com.tw/bb/167802]http://lilypie.com/pic/070131/q0iP.jpg[/img]
‹ 上一主題|下一主題