用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YEAH!! 收左喇
樓主: NICOLE123
go

YEAH!! 收左喇 [複製鏈接]

話你用左3頁答2條問題,真係超級有誠意...

原帖由 NICOLE123 於 10-1-25 09:42 發表

培正唔收
不過我答問卷係好誠意既3頁

原帖由 NICOLE123 於 10-1-25 09:42 發表

培正唔收
不過我答問卷係好誠意既3頁

... 你咁搏既?! 我地唔敢答多過佢D ANSWER LINES呀 ,(所以每條答得幾行 )

原帖由 SNOWPUI 於 10-1-25 12:03 發表

... 你咁搏既?! 我地唔敢答多過佢D ANSWER LINES呀 ,(所以每條答得幾行 )

我當然係收集過資料先咁做啦

嘩你咁快通知乜呢幾間KGs唔讀嗱!
我真係再欣賞你多d添law,咁為我地d未有offers的著想,希望我地都快d有offers啦。

原帖由 NICOLE123 於 10-1-25 10:40 發表

唔係公務員
放棄左:
基督教中心幼稚園
祟真國際斑
st cat 英普班
根德 (am)
民生 (am)

恭喜nicole, 好替你開心呢!

Yeah...
禮既.."尖士菇"...

原帖由 NICOLE123 於 10-1-25 09:43 發表

我知邊個係你女女喇..我見你工人'咩"佢番學...都幾辛苦

yup.  my daugther is quite heavy ar...  i ask her to keep fit ar la.  anyway, we can chat on next lesson la...  in fact, i still consider between 'good hope' and 'pui ching'...

終於收到信啦, reject咗 !  真係有啲失望, 培正係貪佢一條龍之餘又係Band1學校, 唔洗咁辛苦考小學; 我放棄咗民生 & 牛津道啟思 ; 所以而家疊埋心水讀St.Catherine, 其實我有無選擇錯呢???

Hi

Your 工人姐姐 is good.
Can you share how you find this good 姐姐.

My brother wants to find a good 印傭. He has a very bad one.

Is 印傭 better than philippine one?

原帖由 NICOLE123 於 10-1-23 16:18 發表

多謝你過獎了. 佢既表現真係出乎我地2公婆意料之外.
係5個月前既今日我個仔仲係唔敢望人.唔識講野.我地無想到佢可以考到咁多間學校
平日...我地無時間教佢. 交哂佢比我個印傭. 我印傭係新加坡5年.佢好聰明.又有心 ...

原帖由 Yuris 於 10-1-25 15:01 發表
Hi

Your 工人姐姐 is good.
Can you share how you find this good 姐姐.

My brother wants to find a good 印傭. He has a very bad one.

Is 印傭 better than philippine one?

工人呢家野...真係睇彩數
我仔..一直都幾好彩.

NICHOLE 你有無同呀仔看8字? 知唔知佢行幾多年大運? 可能0 yrs 開始行運啦... haha.  btw, 你有沒有同你呀仔check iq & eq.  我朋友個仔iq > 130+.

原帖由 kc_united 於 10-1-25 15:06 發表
NICHOLE 你有無同呀仔看8字? 知唔知佢行幾多年大運? 可能0 yrs 開始行運啦... haha.  btw, 你有沒有同你呀仔check iq & eq.  我朋友個仔iq > 130+.

你講既我都無做..我唔覺我仔特別叻. 只可以講佢係乖
就算check到佢係iq 比人高小小.又如何 ?
我都係比果d野佢架啦.
我唔想比太大壓力佢同我地自己
佢一定行緊大運啦
係我地屋企出生..已經比唔小家庭幸福

原帖由 Claralai 於 10-1-25 14:35 發表
終於收到信啦, reject咗 !  真係有啲失望, 培正係貪佢一條龍之餘又係Band1學校, 唔洗咁辛苦考小學; 我放棄咗民生 & 牛津道啟思 ; 所以而家疊埋心水讀St.Catherine, 其實我有無選擇錯呢??? ...

咁點解放棄呢兩間呢?睇唔到同培正有大分別

因為啟思係IB scheme, in 完之後覺得比較commercial, 而我又唔諗住俾阿仔讀國際學校, 所以放棄; 至於Munsang同培正比, 培正雖則係中中, 但係佢係Band 1 頭嘅學校, so....

原帖由 B.B.BaBa 於 10-1-25 15:21 發表

咁點解放棄呢兩間呢?睇唔到同培正有大分別

How many 工人 do you have since birth of your son?

Are they all 印傭?

原帖由 NICOLE123 於 10-1-25 15:02 發表

工人呢家野...真係睇彩數
我仔..一直都幾好彩.

原帖由 Yuris 於 10-1-25 16:56 發表
How many 工人 do you have since birth of your son?

Are they all 印傭?

1個..佢出世前一個月到宜家

Your son is really 特別叻. So, I just want to know if a good maid is that important?

原帖由 NICOLE123 於 10-1-25 15:15 發表

你講既我都無做..我唔覺我仔特別叻. 只可以講佢係乖
就算check到佢係iq 比人高小小.又如何 ?
我都係比果d野佢架啦.
我唔想比太大壓力佢同我地自己
佢一定行緊大運啦
係我地屋企出生..已經比唔小家庭幸福 ...

收到信了..係waiting list...有啲失望呀...唔知waiting係咪=no chace呢.?  又會唔會有人pc收咗都唔讀呢?

想問問pc收了你b的媽咪, 你們幾時要交留位費or交大訂...因我仔仔是waiting list......但相信機會是好微..但我都會再嘗試....好想知仲有冇機會同埋幾時可以知...可以告知嗎?謝...

2月4號交留位費。一定有機會,肯定會有人放棄PC個位而取另一間更鍾意的學校。我都等緊聖心,我希望我地培正個位可以比左你!=)
‹ 上一主題|下一主題