用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 想知邊間私人智力測驗好..?
go

想知邊間私人智力測驗好..? [複製鏈接]

小朋友8歲,o係5歲時,o係政府做左智力測驗,結果話佢中度弱智,我想問如果想依家做多一次~政府係咪唔得喇?私家既有冇邊間好呀!!?詳細價錢!??或e生跟進!!因我想做完會跟進小朋友~!thx,
   2    0    0    0

i may find some useful info for u....

u may PM me about your contact info.

智力測驗

May I have the information, too?  Thanks a lot.

[email protected]

pls pm me also or email: [email protected]

thanks

Please pm me the information, thanks.

Please pm me the information, thanks.

Please pm me the information, thanks

原帖由 km1021 於 10-1-22 18:05 發表
小朋友8歲,o係5歲時,o係政府做左智力測驗,結果話佢中度弱智,我想問如果想依家做多一次~政府係咪唔得喇?私家既有冇邊間好呀!!?詳細價錢!??或e生跟進!!因我想做完會跟進小朋友~!thx, ...

聽講唔同大學畢業既唔同教育心理學家都有唔同既報告風格。以下既機構
http://www.potential.net.hk/professional_team/
有位周生既報告做得好詳細,有成六七頁紙,詳列各分項既分數之餘,又有家長培育建議。

不過唔知佢仲響唔響果到做(佢都同港大屬下既機構做,但價錢貴好多),好多年前係三千幾。同一個機構唔同既心理學家做,都唔同風格同內容(政府既只有一個總體分數,就算私人既,有D都只得兩頁字),最好問清楚報告會有咩內容先至定。

醒目開學勳章

版主按 :

如欲提供/索取資料,請直接pm有關會員。如再有會員留下Please pm me/ Please check PM或Please email me等相關字句,本文將會被關閉,謝謝合作!

Go back to the Health Department Child Assessment Centre, give them some pressures and they will refer you to appropriate service for follow up.

原帖由 km1021 於 10-1-22 18:05 發表
小朋友8歲,o係5歲時,o係政府做左智力測驗,結果話佢中度弱智,我想問如果想依家做多一次~政府係咪唔得喇?私家既有冇邊間好呀!!?詳細價錢!??或e生跟進!!因我想做完會跟進小朋友~!thx, ...

周先生為美國多個州的註冊學校心理學家..

just want to know if he is qualified as a registered educational psychologist in HK? as most of the formal report for accommodation of children in public exam require report from HK registered educational psychologist or clinical psychologist..

原帖由 csy_ma 於 11-9-16 12:45 發表

聽講唔同大學畢業既唔同教育心理學家都有唔同既報告風格。以下既機構
http://www.potential.net.hk/professional_team/
有位周生既報告做得好詳細,有成六七頁紙,詳列各分項既分數之餘,又有家長培育建議。

不過唔知佢 ...
‹ 上一主題|下一主題