用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 有無人已收到培正既取錄信呀~~
樓主: candykiki123
go

有無人已收到培正既取錄信呀~~ [複製鏈接]

原帖由 NICOLE123 於 10-1-23 14:00 發表

恭喜哂呀!!
你AM定PM呀?
你會唔會讀呢?

咪又同你做同學仔囉, 哈哈~
題外話: Overall, 我見大部份"中心"N班小朋友都考得好好 !

悅悅得咗呀 :)
終於做到我師妹 XDDDD

btw, I live in TKO area :)
For mami who lived in TKO area, please check ur mailbox a.s.a.p.

咁多人得, 咪即係阿女機會少咗 ?? poor

原帖由 SNOWPUI 於 10-1-23 14:12 發表

咪又同你做同學仔囉, 哈哈~
題外話: Overall, 我見大部份"中心"N班小朋友都考得好好 !

好呀!!又做同學
可能就係呢個原因佢K1至K3無哂D學生
因為佢教N1 既小朋友教得太好了.

原帖由 carol_kk 於 10-1-23 13:39 發表

你唔駛太擔心呢個 "培正大家庭" 既問題, 我同老公都唔係培正舊生, 我個囡09年係培正讀k1, 新生日我見唔係好多家長係舊生咋! 所以你即管試下報名囉!!! 你報名就有50%機會入嘛!!! 試下無妨. ...

Dear carol_kk,

請問你的囡囡讀得開心嗎?  見到學校好像很小for kg 玩的地方, 是嗎?

我女係8月中出生的,pm收左。

我仔仔6月中出世, 都係pm 收左. 都好開心呀, 因為上下午無所謂了.我好喜歡培正, 我亞妹個仔係個度k1 讀到而家P2, 好開心. 而且讀一年 k2全部返上午, k3又全部返下午:loveliness:

原帖由 BBG1 於 10-1-23 17:38 發表
我女係8月中出生的,pm收左。

我都係知道培正k3上下午,而且女女k3時,如果好彩我的小兒子都入到培正k1,為左就兩人一齊上學,到時都會同個仔揀pm,現在就當用個女來做實驗囉!
朝早又唔駛爺爺麻麻同阿女'搏鬥'。
又有實驗證明下午班學生的成績好D
所以我唔會同個女轉am囉!

原帖由 hayo 於 10-1-23 17:42 發表
我仔仔6月中出世, 都係pm 收左. 都好開心呀, 因為上下午無所謂了.我好喜歡培正, 我亞妹個仔係個度k1 讀到而家P2, 好開心. 而且讀一年 k2全部返上午, k3又全部返下午:loveliness:

...

我都收到reject信,有小小失望啦!不過算啦!我個細仔已收左民生pm順理成章同哥哥一間仲好啦!遺有咁諗......
我的甜蜜照歡迎參觀晉晉的第一個網頁[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/167802]歡迎參觀弟弟皓皓的新網頁:[/url=http://www.babyhome.com.tw/bb/167802]http://lilypie.com/pic/070131/q0iP.jpg[/img]

醒目開學勳章

我係東九區架~
收到reject letter la,
希望未有消息既媽咪遲d上黎報喜啦~

My daughter got a PM offer as well. I did not expect she got an offer as she cried and needed me to accompany her to enter the interview room.
So happy... Thanks god.

收到啦, pm offer!
果次 in 完出黎, 我問亞女老師同佢玩乜, 佢同我講老師比動物佢睇, 問咩黎, 佢答 "teddy bear 同 giraffe". 我心諗, 答 teddy bear 喎, 衰咗啦!   
哈, 估唔到佢收亞女.

終於收到信, am, 放下心頭大石.....

醒目開學勳章

原帖由 pamelaywy 於 10-1-23 21:20 發表
終於收到信, am, 放下心頭大石.....

你應得架!

兩位公子都咁叻, 怕只怕面試短短時間, 老師未必睇到小朋友過人之處!
早教媽媽們~繼續努力呀!!!

回覆 1# pamelaywy 的文章

見到大家收到好消息都代大家開心,我正返家途中,所以好緊張.....

My son was on waiting list only (

elbb

原帖由 CERISE 於 10-1-23 21:31 發表
見到大家收到好消息都代大家開心,我正返家途中,所以好緊張.....

原帖由 kerkermui 於 10-1-23 21:27 發表

你應得架!

兩位公子都咁叻, 怕只怕面試短短時間, 老師未必睇到小朋友過人之處!
早教媽媽們~繼續努力呀!!!

謝謝你的過獎. 你的小朋友也有很多offer, 選定了沒有?

原帖由 elbb 於 10-1-23 21:33 發表
My son was on waiting list only (

elbb

請問係唔係分左waiting list and no offer?

收到信... REJECT .... 雖然有少少唔開心.... 但現在唔駛煩, 一心一意讀TT......
url=http://www.TickerFactory.com/]

上午班收了仔仔,本來打算不重讀k1,現在要重新考慮了,現在他都讀得好開心,真係心大心小
‹ 上一主題|下一主題