用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york點解成日被人話commercial?
樓主: fion_yinyin
go

york點解成日被人話commercial? [複製鏈接]

原帖由 gigi812 於 10-2-11 11:25 發表
Sorry !! 我有小小不同意, "考不到好的幼稚園才入讀", 我自己係真的有了解過才決家入讀York的, 我民生和浸幼都收, 不只york的, 這個有關自己小朋友的未來, 怎會用來開玩呢 !! catcat0000形容這間學校係哀到貼地, 佢 ...

同意你啲講法, 我都係了解過間學校先比囡囡入讀, 並唔係"考不到好的幼稚園才入讀".

個位包括自己同佢所以朋友都唔會報, 唔會讀啲家長,你到底憑咩話人哋間學校唔好呀 ? 我只可以用"不知所謂"去形容你. 你咁得閒講是講非, 不如好好教導你自己啲小朋友啦 ! 你家吓唔只亂咁評擊間學校, 連York啲家長, 學生都評擊埋呀 ! 你咁鈡意講發表意見, 自己開個topic數臭囉, 唔好向樓主個topic度"攪x攪x"呀 !

又唔係要你小朋友讀, 你洗咩咁緊張呀 ? 我有件事好想問, 你自己小朋友又唔係讀york, 又話無一個朋友啲小朋友讀york,咁請問你點知要$12張相呀 ? 你有朋友或親屬向裡面打工呀 ?

王國長老

原帖由 coachnewspaper 於 10-2-11 01:21 發表
算吧啦!沒錯,讀得york的,通常都是考不到好的幼稚園才入讀,但亦不失唯一的選擇,始終在九龍塘區,交通方便,有$$$就可以解决....唉!自古以來忠言永遠逆耳,york的家長言論亦不應過於偏激粗俗。要知道好學校是會選擇好修養 ...

此話對YORK的家長甚具挑釁性, 請勿再作類似留言, 多謝合作.

edea
‹ 上一主題|下一主題