用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請假去旅行, 係唔係唔係幾好?
樓主: cheechee
go

請假去旅行, 係唔係唔係幾好? [複製鏈接]

絶對認同你ge講法

原帖由 maglam1985 於 10-1-23 20:13 發表

你講笑係咪?!抑或你傻咗。
雖然行萬里路勝讀十年書, 但都要睇吓乜嘢情況。

旅行可以聖誔,農曆年, 復活節, 悠長暑假去, 亦可早啲計劃去, 農曆年去唔倒,復活節可以去, 復活節去唔倒可以利用悠長嘅暑假去... 每年都 ...

我好同意你的說法!
原帖由 maglam1985 於 10-1-23 20:13 發表

你講笑係咪?!抑或你傻咗。
雖然行萬里路勝讀十年書, 但都要睇吓乜嘢情況。

旅行可以聖誔,農曆年, 復活節, 悠長暑假去, 亦可早啲計劃去, 農曆年去唔倒,復活節可以去, 復活節去唔倒可以利用悠長嘅暑假去... 每年都 ...

簽名被屏蔽

去旅行. 其實一年裡有很多其他時間. 為何一定要選要上學的時間? 要為孩子多想. 家長應該遷就小孩的假期.

我小朋友今年一年班,入校時,校長經已講明唔可以請假去旅行,若果發現的話當曠課論,除非有充分理由,同埋要學校批准.

早前,囝囝發燒及嘔吐兩天(剛好星期一和二),唔想佢返學傳染同學,老師都有打電話問我情況,及再找囝囝傾電話.但老公就話:老師打嚟係CHECK吓是否囝囝在香港咋!?所以我覺得要三思呀!

其實我之前都留意過d團費,農曆新年係最貴,復活節及暑假會平d,所以可以遲d先去.

‹ 上一主題|下一主題