用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼園學券下周起接受申請 ??
go

幼園學券下周起接受申請 ?? [複製鏈接]

(星島日報報道)二○一○至一一學年學前教育學券計畫,將於下周一開始接受申請。教育局表示,申請學童須在一○孆@一學年入讀合資格參加學券計畫的本地非牟利幼稚園,以及尚未領取學券計畫資格證明書;已獲資格證明書的學童,則毋須重新申請。
請問有無其他家長可以指教下.......唔該
   0    0    0    0

我都想知點樣申請.

吾系開學果陣學校協助申請既咩??!!

學劵係自行申請, 學校係唔會協助大家.
你地可以上網download表格.

跟住教統局會寄番d學劵俾大家. 到大家返學校交大訂(或最遲九月)就要交返去學校. 唔係過左就無用啦. 仲有, 每年得一張, 大家決定讀果間先好交出去俾學校. 學校收左就唔會因為你轉校俾番你

剛剛上教育署網站 check 過未有公布, 咁下星期一再睇啦. 我仲以為幼稚園會幫手申請

我唔明喎!即係我地今年INTERVIEW,出年入讀K1小朋友,係下星期一就要申請學卷....???甘幾時交學校.???幾時DEAELINE無得再申請.../?/?

好多謝你話畀大家知, 我真是冇諗過交左出去是冇的退回架.

原帖由 conniew117 於 10-1-15 12:46 發表
學劵係自行申請, 學校係唔會協助大家.
你地可以上網download表格.

跟住教統局會寄番d學劵俾大家. 到大家返學校交大訂(或最遲九月)就要交返去學校. 唔係過左就無用啦. 仲有, 每年得一張, 大家決定讀果間先好交出去俾 ...

我仔n1學校派左, 我填妥寄出了
2010/11 K1學卷,好似5月前申請都可以

大角咀明我幼稚園又幾好呀,佢打電話給我話已幫我個女留了申請表,我本來想自己去郵局取.

原帖由 HOWANGBB 於 10-1-15 13:50 發表
剛剛上教育署網站 check 過未有公布, 咁下星期一再睇啦. 我仲以為幼稚園會幫手申請

正常係要將表格交回教統局, 除非N班間學校幫你轉交啦. 一般申請好似係5月deadline. 不過, 梗係要睇睇今年政府公布.

原帖由 BBLOVEMAMA 於 10-1-15 14:21 發表
我唔明喎!即係我地今年INTERVIEW,出年入讀K1小朋友,係下星期一就要申請學卷....???甘幾時交學校.???幾時DEAELINE無得再申請.../?/?
‹ 上一主題|下一主題