用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48校網同46校網係咪可以一齊填?
go

48校網同46校網係咪可以一齊填?

今日收到亞仔幼稚園派既一張好似海報既野,
"統一派位階段調撥學校(觀塘區)安排"

內容係話因48校網學位不足應付需求,所以由46校網調撥學位紓緩.

咁想請問有無人知係咪可以46同48校網一齊揀呢?

回覆 1# long170908 的文章

今日報紙已有報道,46網要借位一百七十多個給四十八,應該遲啲派咗選校表會睇到.

THANK YOU!

\
原帖由 bebe2004 於 10-1-13 21:57 發表
您好,

46(8間)網同48網(23間)一齊填, 共31間另外, 我今日打左去教育署, 因為張form只有30個位填, 教育署回覆系只需填30間就可以

我今日收到選校表,46就好似基樂同柏德都幾好,其他嘅就唔知

Yes, we have to put both net 48 & net 46 schools (total 30 schools) for Part B into the form.

BTW, we have a forum under "48網的排位". Let us talk together over there.

原帖由 long170908 於 10-1-13 20:56 發表
今日收到亞仔幼稚園派既一張好似海報既野,
"統一派位階段調撥學校(觀塘區)安排"

內容係話因48校網學位不足應付需求,所以由46校網調撥學位紓緩.

咁想請問有無人知係咪可以46同48校網一齊揀呢? ...

我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!