用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 K1D gathering -士多啤梨FUNCTION
go

K1D gathering -士多啤梨FUNCTION [複製鏈接]

24 JAN OR 17 JAN
有位mama好友(毛ma)介紹下列場地
http://www.yl.hk/sbg/ 在粉嵿近沙頭角,transport不很方便,但士多啤梨多而甜。 如果租車,29座也去到的。 大巴就入唔到了。可攪小形BBQ。
Other options
http://lukyauyau.org/
http://www.yl.hk/ktsb/index.htm
http://www.yl.hk/taitong/
錦田、大棠的場就可能方便一點,也可BBQ/圍菜。
呢個月去應該係有,不過一落雨,個農場就會收割左D士多啤梨,所以好快就會冇嫁啦。
(在此多謝毛ma介紹)
   0    0    0    0

原帖由 dora611 於 10-1-11 12:07 發表
24 JAN OR 17 JAN
有位mama好友(毛ma)介紹下列場地
http://www.yl.hk/sbg/ 在粉嵿近沙頭角,transport不很方便,但士多啤梨多而甜。 如果租車,29座也去到的。 大巴就入唔到了。可攪小形BBQ。
Other options
http://lukya ...

大棠荔枝園, 我去過唔係咁好

嘩原來己經post左, 果然好快手。

報名 lu :
以靜           2A2B          17/1 and 24/1 OK

報名 lu :
以靜           2A2B          17/1 and 24/1 OK
子晴           2A2B           24/1, 31/1     OK

多數係24/1 去. 大家MARK 住.

報名 lu :
子晴           2A2B           24/1, 31/1     OK
睿琳           2A2B           24/1 AND 31/1

多數係24/1 . 大家MARK .

報名 lu :
睿琳           2A2B           24/1 AND 31/1

巧嵐            2A2B           24/1 and 31/1 OK

he hee... 定24/1 得唔得? 我好想去呀...31/1有事做唔去得ne..

咁去邊樹摘士多啤梨呀??

原帖由 yijing 於 10-1-14 09:05 發表
he hee... 定24/1 得唔得? 我好想去呀...31/1有事做唔去得ne..

o....no....我2日都唔得呀!!

原帖由 muiz 於 10-1-14 09:53 發表
咁去邊樹摘士多啤梨呀??

OK. Cfm 24/1

原帖由 duck_duck 於 10-1-14 15:25 發表
o....no....我2日都唔得呀!!

有d小朋友星期日返學,可能唔得閒去lu。 如果我地4個家庭去咁係咪唔使租車? 有d園有車接? 定係可以泊車... 我自己未去過,亦冇聽到邊個特別好,所以...你地決定地點啦。

如只有數個家庭, 可以大家你fanling 火車站集合一齊坐小巴去到總站, 場主有2間車接送.
近期有mama去個場玩過, photo album 已pm俾大家, d 果幾okay wor.
要不要bbq, 要便要book埋, hold 住個位.

原帖由 yijing 於 10-1-15 12:22 發表
有d小朋友星期日返學,可能唔得閒去lu。 如果我地4個家庭去咁係咪唔使租車? 有d園有車接? 定係可以泊車... 我自己未去過,亦冇聽到邊個特別好,所以...你地決定地點啦。 ...

請問時間大致系點?我們都想參加,但浚羲星期日有活動,可能要早走。

我都好想去, 不過1月24日已約了人. ,
唯有等下次有fuction 再去啦.

以靜/阿嵐/子晴ma及其她mama,
24/1節目詳情
因24當天個場也多人, 早去有so, 不如早上9:45分係錦上路西鐵station集合,坐20元taxi入去錦田鄉村區俱樂部, 我想玩2小時左右, 可以過去隔離錦田鄉村區俱樂部玩及食lunch. 要不要bbq?

我哋都想去呀 不過希彤星期日有興趣班要上 join 唔到 lu~ 你哋玩得開心啲 記住著多件衫喎 weekend 好似會凍呀

另外 我燒咗上次聚會啲相落碟度 今日比晒啲碟希彤帶返去比同學仔啦 我貼晒各位同學仔個樣的相响個碟套度 一共十一隻 每人一隻 yeah 

原帖由 michellebaby 於 10-1-19 11:15 發表
我哋都想去呀 不過希彤星期日有興趣班要上 join 唔到 lu~ 你哋玩得開心啲 記住著多件衫喎 weekend 好似會凍呀

另外 我燒咗上次聚會啲相落碟度 今日比晒啲碟希彤帶返去比同學仔啦 我貼晒各位同學仔個樣的相响個 ...

多謝哂呀

荔枝園我都想去,不過當日安排不到人手看兩個女,下次一定支持。

希彤媽媽,
你好有心機呀,多謝哂!

如果去錦田鄉村俱樂部摘士多啤梨阿仔都可以join,不如約10:00am係士多啤梨園等,我們會自已坐車入去, 阿仔D傷風剛剛好番,重有D咳,所以我們唔joinBBQ啦,我們before lunch離開,因為星期日阿仔有活動

羲羲媽, 係囉我明明記得係有男同學仔話去架.
我地响facebook discuss 左呀, bbq full 晒冇得燒呀。所以我地食lunch都係是旦咋。大家都係約10:00AM士多啤梨園見, PM你我既電話。
‹ 上一主題|下一主題